Gračanica: Projekcijom filmskih ostvarenja za najmlađe završen peti KMMFF

Peti “Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival” (KMMFF), koji se od 11. – 14. decembra pod sloganom "Ovde" održavao u Domu kulture u Gračanici, završen je izvlačenjem novčane nagrade za posetioce.

Podeli ovaj članak sa:
 • Foto: Kosovo online

Zoran Živić osvojio je vaučer u vrednosti od 5.000 dinara, a pravo da učestvuju u nagradnoj igri posetioci festivala stekli su kupovinom ulaznice za neku od projekcija koje su bile organizovane u 17, 19 i 21 čas.

Treći festivalski dan bio je rezervisan za najmlađe gledaoce, dok je festival zatvorio crtani film “Čuvena invazija medveda na Siciliju”.

U toku programa posetioci petog KMMFF-a mogli su da odgledaju 13 domaćih i evropskih filmskih ostvarenja.

Po tradiciji, najveće interesovanje publike vladalo je za srpskim filmskim novitetima.

Filmovi “Ajvar” Ana Marije Rosi, “Četiri ruže” Vasilija Nikitovića, kao i "zombi komedija" Predraga Ličine “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” izazvali su najveću pažnju publike.

Iz gračaničkog Doma kulture najavljuju da već za sledeću godinu planiraju da festivalski "duh" prenesu i na ostale srpske sredine južno o Ibra te da organizuju putujući bioskop i projekcije za građane u izlovanim sredinama.

Ostale vesti

 • Gračanica: Sirano vedra oka tražio put za mesec

  Gračanica: Sirano vedra oka tražio put za mesec

  U prepunoj sali Doma kulture u Gračanici večeras je premijerno izvedena predstava „Sirano“. Najmlađim, ali i onim malo starijim ljubiteljima pozorišta sa bine su se poklonili Sirano, Roksana, Šizela, Grof de Pliš i Lepi Kristijan.

 • „Sirano“ večeras premijerno pred publikom u Gračanici

  „Sirano“ večeras premijerno pred publikom u Gračanici

  Deca iz Gračanice i okoline, ali i njihovi roditelji, večeras u 20:00 časova premijerno će moći da pogledaju novu predstavu Narodnog pozorišta u Prištini. Ljubiteljima teatra će sa bine Doma kulture pokloniti Sirano, Roksana, Šizela, Grof de Pliš i Lepi Kristijan.

 • „Sirano“ spreman za publiku u Gračanici

  „Sirano“ spreman za publiku u Gračanici

  U novoj godini nova predstava Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici. Najmlađa publika na centralnom Kosovu će u sredu uveče imati priliku da pogleda adaptaciju Rostanovog komada „Sirano de Beržerak“ prema tekstu i dramatizaciji Igora Bojovića, u režiji Nenada Todorovića.

 • Jedinstvo: Obeležena šezdeseta godišnjica časopisa “Stremljenja”

  Jedinstvo: Obeležena šezdeseta godišnjica časopisa “Stremljenja”

  Šezdeset godina prvog srpskog književnog časopisa na Кosovu “Stremljenja”, koji je predstavljen u kripti crkve Sveti Marko, obeležilo je nezaboravno vreme stvaranja i sazrevanja nove srpske književnosti na kosovskom podneblju, ali i rađanje i afirmaciju mladih talentovanih stvaralaca, rekla je glavna urednica Jedinstva Rada Кomazec.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane