Vesti
Kultura

Gračanica: Projekcijom filmskih ostvarenja za najmlađe završen peti KMMFF

Peti “Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival” (KMMFF), koji se od 11. – 14. decembra pod sloganom "Ovde" održavao u Domu kulture u Gračanici, završen je izvlačenjem novčane nagrade za posetioce.
Gračanica: Projekcijom filmskih ostvarenja za najmlađe završen peti KMMFF
Foto: Kosovo online

Zoran Živić osvojio je vaučer u vrednosti od 5.000 dinara, a pravo da učestvuju u nagradnoj igri posetioci festivala stekli su kupovinom ulaznice za neku od projekcija koje su bile organizovane u 17, 19 i 21 čas.

Treći festivalski dan bio je rezervisan za najmlađe gledaoce, dok je festival zatvorio crtani film “Čuvena invazija medveda na Siciliju”.

U toku programa posetioci petog KMMFF-a mogli su da odgledaju 13 domaćih i evropskih filmskih ostvarenja.

Po tradiciji, najveće interesovanje publike vladalo je za srpskim filmskim novitetima.

Filmovi “Ajvar” Ana Marije Rosi, “Četiri ruže” Vasilija Nikitovića, kao i "zombi komedija" Predraga Ličine “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” izazvali su najveću pažnju publike.

Iz gračaničkog Doma kulture najavljuju da već za sledeću godinu planiraju da festivalski "duh" prenesu i na ostale srpske sredine južno o Ibra te da organizuju putujući bioskop i projekcije za građane u izlovanim sredinama.Ostale vesti

Dom kulture ’’Gračanica’’ i Kulturni centar ’’Lukijan Mušicki’’ potpisali protokol o saradnji
Dom kulture “Gračanica” i Kulturni centar “Lukijan Mušicki” iz Temerina potpisali su danas protokol o saradnji koji predviđa razmenu kulturnih sadržaja.
  • 20.05.2022
Gračanica: Prezentacija KC ’’Lukijan Mušicki’’  iz Temerina

Prezentacija Кulturnog centra „Lukijan Mušicki “ iz Temerina održaće se u petak 20. maja 2022. godine u 11 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 19.05.2022
Lidija Dimkovska: Čovekov identitet je relativna stvar
Lidija Dimkovska je trenutno jedan od najboljih i najaktivnijih severnomakedonskih pisaca koji ne želi da bude određen nijednom nacionalnom književnošću. Piše na makedonskom jeziku, ali odbija da bude deo makedonske nacionalne književnosti sve dok ona bude zatvorena za makedonske pisce koji ne pišu na makedonskom jeziku.
  • 19.05.2022
KM: Noć muzeja tragom jevrejskih lekara
Uzbudljivom gradskom šetnjom kroz Кosovsku Mitrovicu, Privatni kulturni centar „Akvarijus“ obeležiće večeras Noć muzeja.
  • 18.05.2022
Dve nagrade za ’’Zvonara’’ u Zaječaru
Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve", nastala kao rezultat poslovno-tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Doma kulture u Gračanici je dvostruko nagrađena na upravo završenom 12. Pozorišnom festivalu za decu "ZajeČAR".
  • 13.05.2022
Lidija Dimkovska u PKC ’’Akvarijus’’
Lidija Dimkovska, jedna od najznačajnijih savremenih severnomakedonskih spisateljica, dobitnica Nagrade za književnost Evropske unije biće gošća Privatnog kulturnog centra (PKC) „Akvarijus“ u ponedeljak, 16. maja 2022. godine.
  • 13.05.2022