Vesti
Kultura

Gračanica: Projekcijom filmskih ostvarenja za najmlađe završen peti KMMFF

Peti “Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival” (KMMFF), koji se od 11. – 14. decembra pod sloganom "Ovde" održavao u Domu kulture u Gračanici, završen je izvlačenjem novčane nagrade za posetioce.
Gračanica: Projekcijom filmskih ostvarenja za najmlađe završen peti KMMFF
Foto: Kosovo online

Zoran Živić osvojio je vaučer u vrednosti od 5.000 dinara, a pravo da učestvuju u nagradnoj igri posetioci festivala stekli su kupovinom ulaznice za neku od projekcija koje su bile organizovane u 17, 19 i 21 čas.

Treći festivalski dan bio je rezervisan za najmlađe gledaoce, dok je festival zatvorio crtani film “Čuvena invazija medveda na Siciliju”.

U toku programa posetioci petog KMMFF-a mogli su da odgledaju 13 domaćih i evropskih filmskih ostvarenja.

Po tradiciji, najveće interesovanje publike vladalo je za srpskim filmskim novitetima.

Filmovi “Ajvar” Ana Marije Rosi, “Četiri ruže” Vasilija Nikitovića, kao i "zombi komedija" Predraga Ličine “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” izazvali su najveću pažnju publike.

Iz gračaničkog Doma kulture najavljuju da već za sledeću godinu planiraju da festivalski "duh" prenesu i na ostale srpske sredine južno o Ibra te da organizuju putujući bioskop i projekcije za građane u izlovanim sredinama.Ostale vesti

Koncert u čast jubileja, 7 vekova manastira Gračanice
Povodom jubileja, 7 vekova manastira Gračanice, učenici muzičkih škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i "Stevan Hristić" iz Staništora, hora „Simonida“ i crkvenog hora „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovce održali su koncert u Domu kulture.
  • 16.06.2021
Diskusija i izložba u PKC-u
Alternativna Internet stranica, večeras u 19 časova u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", organizuje diskusiju "Alternativna mesta okupljanja - samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu...". Iste večeri biće otvorena izložba fotografija Sunčice Andrejević, dok će u muzičkom delu programa nastupiti Ilda Krama. 
  • 14.06.2021
Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

  • 10.06.2021
Nataša Tasić Knežević: Ljubav je srž života
Operska diva moćnog glasa Nataša Tasić Knežević zadivila je večeras publiku u Gračanici ne samo svojim talentom i izvođenjem, već i neposrednošću, ljubaznošću i toplinom.
  • 09.06.2021
’’Akvarijus’’: Predstavljanje slikovnice ’’Utine i Miljanine boje prirode’’
Slikovnica za decu „Utine i Miljanine boje prirode“ (2021) biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 10. juna 2021. godine, u 12 časova.
  • 09.06.2021
Operska diva Nataša Tasić Knežević nastupa u Gračanici
Operska diva iz Beograda Nataša Tasić Knežević održaće koncert u Domu kulture u Gračanici u sredu od 18 časova.
  • 07.06.2021