Vesti
Kultura

Gračanica: Prezentacija KC ’’Lukijan Mušicki’’ iz Temerina

Prezentacija Кulturnog centra „Lukijan Mušicki “ iz Temerina održaće se u petak 20. maja 2022. godine u 11 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

Gračanica: Prezentacija KC ’’Lukijan Mušicki’’  iz Temerina
Dom kulture Gračanica (Foto KoSSev)

Кulturni centar „Lukijan Mušicki “ iz Temerina je osnovan početkom 2015. godine izdvajanjem delatnosti kulture iz Кulturno-informativnog centra „Lukijan Mušicki“. Programi ovog kulturnog centra su: Izdavačka delatnost, organizacija gostovanja umetnika, glumaca, pisaca i naučnih radnika, organizacija projekcije filmova i koncerata. Važan segment delovanja ove ustanove kulture su festivalski i likovni programi i to: Dečji muzički festival „Кolibri star“, Pokrajinska smotra dečjeg scenskog stvaralaštva „Majski susreti“, Likovna kolonija "Jegrička" i dr.

Nakon prezentacije biće potpisan sporazum o saradnji između Doma kulture „Gračanica“ i Кulturnog centra „Lukijan Mušicki “.Ostale vesti

Novi Sad: Promocija knjige Žarka Milenkovića
U čitaonici Gradske biblioteke Novi Sad održana je promocija zbirke pesama "Svakodnevno ubijanje života" kosovsko-metohijskog pesnika Žarka Milenkovića.
  • 03.06.2023
Živojinu Rakočeviću uručen Gran pri festivala poezije u Inđiji
U Inđiji je svečano uručena Gran pri nagrada međunarodng festivala poezije koji se održava u ovom gradu. Glavna nagrada pripala je književniku sa Kosova Živojinu Rakočeviću.
  • 02.06.2023
Izložbom „U slavu svetlosti“ počinju Vidovdanske svečanosti

Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju trideset dva događaja u okviru Vidovdanskih svečanosti koje se održavaju od 01. do 28. juna u Gračanici i ostalim srpskim sredinama na Кosovu.

  • 02.06.2023
Zajednički koncert Ansambla „Venac“ i „Kolo“ u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova "Venac" i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" održaće zajednički koncert u Domu kulture "Gračanica" 11.06.2023. godine sa početkom u 20 časova. 
  • 02.06.2023
Dečija smotra folklora u Arhangelima
U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti održava se dečija smotra folklora pod nazivom ,,U susret Vidovdanu" kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2023. godine. Manifestacija će se ove godine održati 4. juna 2023. godine.
  • 01.06.2023
Živojin Rakočević dobitnik gran prija na festivalu „Pro poet“
Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević dobitnik je glavne nagrade na Međunarodnom književnom festivalu u Inđiji „Pro poet“.
  • 29.05.2023