Vesti
Kultura

Gračanica: Premijerno odigrana “Uspavana lepotica”

U prepunoj sali Doma kulture u Gračanici premijerno je izvedena predstava “Uspavana lepotica“, u režiji Radmile Knežević. Novogodišnju radost i raspoloženje ova mešavina više bajki doneće narednih dana i mališanima u Zubinom Potoku, Zvečanu, Partešu i Šilovu.
Gračanica: Premijerno odigrana “Uspavana lepotica”
Detalj iz predstave (Foto Kim)

Dečija predstava "Uspavana lepotica" nastala je u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Doma kulture "Gračanica", a rađena je po tekstu i režiji Radmile Knežević.

Mališani sa centralnog Kosova nisu krili svoje oduševljenje nakon premijere.

“Predstava je bila mnogo lepa i voleo bih da češće imamo prilike da pogledamo ovako nešto. Princ mi se najviše dopao”, kazao nam je Strahinja Mihajlović.

“Dopala mi se zla veštica, zato što je imala prelepu haljinu”, istakla je Antonina Petković.

“Predstava je bila predivna i najviše mi se dopalo to kada je princ prišao i poljubio uspavanu lepoticu”, rekao nam je Dimitrije Vanić.

"Uspavana lepotica" kreće na turneju, pa će priliku da je vide do kraja nedelje imati mališani u Zubinom Potoku,  Zvečanu, Partešu i Šilovu.

Izvođenju predstave prethodila je i konferencija za štampu na kojoj je rediteljka Radmila Knežević poručila da je “cilj dečjih predstava da se najmlađa publika uvede u svet glume“.Ostale vesti

Gračanica: Tribina o nematerijalnom kulturnom nasleđu Goranaca
Dom kulture „Gračanica“ organizuje tribinu „Nematerijalno kulturno nasleđe Goranaca: Proslava Đurđevdana (Đurena) – tradicija za održivu budućnost“. Tribina će biti održana u sredu, 28. oktobra, sa početkom u 13 časova.
  • 26.10.2020
Prestižne muzičke nagrade i priznanja za Kosovsku Mitrovicu
U toku meseca oktobra, prestižnim muzičkim nagradama i priznanjima okitili su se Crkveni hor “Branislav Nušić”, doajen mitrovičke muzičke scene Petar Rakić, kao i Džez i bluz festival “North city”.
  • 23.10.2020
Počinju Pesnički susreti “Lazar Vučković”
Pesnički susreti “Lazar Vučković” svečano će biti otvoreni večeras u 19 časova u Domu kulture “Gračanica”.
  • 21.10.2020
„Femart“ festival u Prištini: Solidarnost i upornost
U Prištini se po osmi put održava Međunarodni festival umetnika i aktivista „Femart“. „To je prvi i jedini feministički festival na Kosovu, ujedno i najveći na Balkanu koji već godinama okuplja umetnike i aktiviste iz celog sveta”, kazala je za RTV Kim menadžerka Femart-a Venera Ismailji.
  • 19.10.2020
Glumici Ivani Kovačević nagrada na
Ivana Kovačević, glumica Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, nagrađena je na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru za ulogu Hekube u predstavi "Žene iz Troje" Nebojše Bradića.
  • 17.10.2020
Mitrovica: Izložbom dečjih radova otvoren
Festival dečjeg stvaralaštva “Kaktus”, drugi po redu, počeo je sinoć u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.
  • 17.10.2020