Vesti
Kultura

Gračanica: Počinju "Dani srpskog filma"

U Domu kulture "Gračanica" počinju “Dani srpskog filma”. Naredna dva dana publika će moći da pogleda tri ovogodišnja filmska ostvarenja.
Gračanica: Počinju
Ilustracija, Dom kulture

Na inicijativu Filmskog centra Srbije ova manifestacija biće održana u više od četrdeset bioskopa širom Srbije.

Na repertoaru će se naći domaći igrani filmovi: “Vikend sa ćaletom”, reditelja Miroslava Momčilovića, “Jedini izlaz”, reditelja Darka Nikolića i dokumentarni film “Pejzaži otpora” Marte Popivode, koji je ujedno pobednički film ovogodišnjeg Beldocs festivala.

“Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupčanom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima”, navode organizatori.

Dom kulture "Gračanica" ovu manifestaciju organizuje i u Кulturno-prosvetnom centru Božidar Mitrović Šandor u Šilovu.

Cena pojedinačne ulaznice za filmove je 100 dinara, osim za dokumentarni film "Pejzaži otpora" za koji se ulaz ne naplaćuje.

Raspored projekcija:

Pejzaži otpora - 29. 10. 2021. u 20.00;

Vikend sa ćaletom - 30. 10. 2021. u 19.00 

Jedini izlaz - 30. 10. 2021. u 21.00.Ostale vesti

Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023
Promocija knjige aforizama Jovana Zafirovića večeras u Gračanici
Knjiga aforizama „Glavom kroz stid“ autora Jovana Zafirovića, biće predstavljena gračaničkoj publici u Domu kulture večeras u 19.00 časova.  U programu, pored autora, učestvuju Ivana Vanovac, Aleksandar Dunđerin i Žarko Milenković.
  • 15.03.2023
„Nedelja Kosova i Metohije“ u Matici srpskoj
Matica srpska, najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija, organizuje „Nedelje Kosova i Metohije“ od 20 do 24. marta 2023. godine u Novom Sadu.
  • 15.03.2023
Koncert “Metohijska pojanja” održan u Mitrovačkom dvoru
Koncert „Metohijska pojanja“ autora Svetislava Božiča održan je sinoć u Mitrovačkom dvoru u okviru manifestacije „U susret jubileju“ kojom Fakultet umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ove godine obeležava 50 godina svog postojanja i rada.
  • 08.03.2023
Festival ženskog stvaralaštva od 7. do 10. marta u PKC
Festival ženskog stvaralaštva (FEŽES) 2023. počinje sutra u 18 sati i 30 minuta otvaranjem izložbe dečjih radova, koje potpisuju polaznici "Malog ateljea" i "Likovnog ateljea".
  • 06.03.2023