Vesti
Kultura

Gračanica: Počela druga lutkarska radionica

U Gračanici je danas počela sa radom druga lutkarska radonica u organizaciji Doma kulture „Gračanica“, a u saradnji sa Dečijim pozorištem iz Subotice i Кulturnim klubom Gračanica. Radionica će trajati do 22. februara.
Gračanica: Počela druga lutkarska radionica
Sa lutkarske predstave (Foto Kim)

Aleksandar Gudžić ispred amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ kazao je za RTV Kim da časove lutkarske radionice drže glumci i reditelji Dečijeg pozorišta iz Subotice.

Gudžić ističe da je radionica prilagođena deci školskog uzrasta i mladima sa ciljem da se upoznaju sa tajnama lutkarstva. Nastava je podeljena u dve gurupe: prva gupa je od 10 do 13 časova, a druga od 16 do 19 sati, i upisano je oko 60 polaznika, dodao je Gudžić.

“Verujem da će svi oni koju budu pohađali radionicu, moći da nauče nešto novo, nešto što do sada nisu radili, a i činjenica je da je lutkarska pozorišna umetnost nepravedno bila zapostavljena ovih godina, mi nastojimo da tu prazninu koja je trajla do 2014. godine popunimo sadržajem upravo ovakve vrste”, smatra Gudžić.

Gudžić napominje da će nakon završetka radionice biti organizovana lutkarska predstava “Pobuna u biblioteci”, sa decom koja su se najbolje pokazalo tokom radionice.Ostale vesti

Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020
Sutra počinje onlajn filmski festival
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programom kulturnih sadržaja. U petak počinje sa radom prvi onlajn filmski festival "Moj of".
  • 26.03.2020