Vesti
Kultura

Gračanica: Odigrana predstava “Mala princeza“

Dečija predstava “Mala princeza“ u režiji Cvetka Stanojevića održana je u Domu kulture u Gračanici. Predstava je ujedno bila i novogodišnji poklon deci sa centralnog Kosova.
Gračanica: Odigrana predstava “Mala princeza“
detalj sa predstave (Foto KIM)

Mališani su uživali su u predstavi. Najviše su im se svideli likovi koji glume Malu princezu i magaraca.

Reditelj Cvetko Stanojević kaže  da je jako zadovoljan I publikom I nastupom članova glumačkog ansabla. Kaže da se dečijoj publici u Gračanici prvi put predstavlja sa ovom predstavom.

„Predstava je dobro protekla, možda je trebalo da predstavu pogledaju i deca starijeg uzrasta jer bilo je nekih delova koji su pravljeni baš za decu predškolskog ali i za decu starijeg uzrasta. U svakom slučaju zadovoljan sam publikom i decom koja su predstavu odigrala“, kazao je Stanojević.
 
Glumci Anđela Stanojkivić i Aleksa Petrović zadovoljni su kako je predstava prihvaćena od strane publike.

Dečija predstava “Mala prtinceza” je ispraćena aplauzom i ovacijama, kao i zajedničkom pesmom, koju su na bini, zajedno sa glumcima otpevala I deca iz publike.

Predstava “Mala princeza” održana je u organizaciji OŠ „Vuk Karadžić“, kulturno prosvetnog centra Božidar Mitrović Šandor  i Srpskog pozorišta Gnjilane.



Ostale vesti

Izložba slika i skulptura Predraga Drgovića u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju izložbu slika i skulptura Predraga Dragovića „Preko pepela“.
  • 23.10.2021
Nagrada
Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
  • 22.10.2021
Olivera Radić dobitnica nagrade za novinarsku humanost
Novinarka prištinskog "Jedinstva" Olivera Radić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica”, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije.
  • 22.10.2021
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, pokrenuo je internet kanal „TVnet Venac“.
  • 22.10.2021
Gračanica: U subotu premijera predstave

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

  • 21.10.2021
Petar Sarić ovogodišnji dobitnik nagrade „Borisav Stanković“

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade „Borisav Stanković“ koju je ustanovila i dodeljuje istoimena književna zajednica iz Vranja je književnik sa Kosova Petar Sarić za celokupno stvaralaštvo koje sačinjavaju četiri knjige poezije i sedam romana, saopšteno je na konferenciji za novinare.

  • 20.10.2021