Vesti
Kultura

Gračanica: Od četvrtka ponovo radi bioskop

Nakon šest meseci pauze zbog situacije prouzrokovane pandemijom koronavirusa, bioskop u Gračanici ponovo počinje sa radom.

Gračanica: Od četvrtka ponovo radi bioskop
Ilustracija (Foto fr4med.it)

Premijernim prikazivanjem dva dečija filma u četvrtak se otvara jesenji deo sezone bioskopa u Gračanici.

"Na repertoaru imamo dve premijere od 19 časova prikazivaće se crtani film "Trolovi-Svetska turneja" za naše mlađe posetioce, dok od 21 imamo još jednu svetsku premijeru iz Diznijeve produkcije u pitanju je film "Mulan", kazao je za RTV Kim urednik filmskog programa Boban Jevtić.

On napominje da će Dom kulture u Gračanici i u narednom periodu poštovati sve propisane epidemiološke mere u borbi protiv koronavirusa.

"Prilikom ulaska u veliku salu Doma kulture, posetiocima će biti merena temperatura, a svi su dužni da nose zaštitne maske, dok će sali između svakog gledaoca biti 1,5 metara distance", kazao je Jevtić.

Premijera srpsko-ruskog filma "Hotel Beograd" koja je bila zakazana za 12. mart ove godine, biće prikazana oktobra.

"Svi koji su kupili karte, mogu ih iskoristiti za isti film koji će biti prikazan oktobra meseca. Oni posetioci koji svoj novac žele da dobiju natrag mogu sa kupljenim kartama da svoj novac podignu u Domu kulture u Gračanici", rekao je Jevtić.

Za bioskopske projekcije filmova "Trolovi-Svetska turneja" i "Mulan" karte će biti puštene u prodaju od sutra, a njihova cena je 250 dinara.

 Ostale vesti

Đuren, događaj koji Gorance vraća u dom
Proslava Đurena u Gori je tradicionalni događaj koji uprkos promenama, iseljavanju i drugim društvenim i političkim događajima i dalje okuplja Gorance iz celog sveta. Đuren ili Đurđevdan je simbol identiteta ovog naroda. O samom događaju i o goranskom narodu i običajima danas se govorilo na tribini „„Nematerijalno kulturno nasleđe Goranaca” održanoj u Domu kulture “Gračanica”.
  • 28.10.2020

Pozorišna predstava "Sirano de Beržerak" u režiji Nenada Todorovića igra se danas u 11 časova u Domu kulture u Gračanici. 

  • 28.10.2020
Gračanica: Tribina o nematerijalnom kulturnom nasleđu Goranaca
Dom kulture „Gračanica“ organizuje tribinu „Nematerijalno kulturno nasleđe Goranaca: Proslava Đurđevdana (Đurena) – tradicija za održivu budućnost“. Tribina će biti održana u sredu, 28. oktobra, sa početkom u 13 časova.
  • 26.10.2020
Prestižne muzičke nagrade i priznanja za Kosovsku Mitrovicu
U toku meseca oktobra, prestižnim muzičkim nagradama i priznanjima okitili su se Crkveni hor “Branislav Nušić”, doajen mitrovičke muzičke scene Petar Rakić, kao i Džez i bluz festival “North city”.
  • 23.10.2020
Počinju Pesnički susreti “Lazar Vučković”
Pesnički susreti “Lazar Vučković” svečano će biti otvoreni večeras u 19 časova u Domu kulture “Gračanica”.
  • 21.10.2020
„Femart“ festival u Prištini: Solidarnost i upornost
U Prištini se po osmi put održava Međunarodni festival umetnika i aktivista „Femart“. „To je prvi i jedini feministički festival na Kosovu, ujedno i najveći na Balkanu koji već godinama okuplja umetnike i aktiviste iz celog sveta”, kazala je za RTV Kim menadžerka Femart-a Venera Ismailji.
  • 19.10.2020