Gračanica: Lutkarska predstava "Guliver u zemlji lutaka"

Lutkarska predstava “Guliver u zemlji lutaka“, po motivima istoimenog teksta čeških autora Jozefa Pera i Lea Spačila, a u režiju koju potpisuje Boško Boškov, premijerno će biti izvedena u Domu kulture u Gračanici u četvrtak od 20 časova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija(Foto Dom Kulture Gračanica)

Reditelj Boško Boškov napominje da je osnov ove predstave “borba između dobra i zla”.

„Svako od nas zna da među ljudima nije uvek sve u najboljem redu, a da li znate kako je među lutkama u Lutkovu naselju u kome žive lutke? Odgovor je jednostavan, isto kao i među ljudima. I među lutkama ima i onih dobrih i onih zlih. I među njima nije uvek sve kako bi trebalo da bude kao da nisu napravljene od iste krpe, a šta se to u Lutkovu među lutkama dogodilo i kako je na te događaje odreagovao gledalac gospodin Guliver videćete ako dođete na predstavu. Glumci, animatori i njihove lutke željno vas očekuju“, rekao je Boško Boškov.

Predstavu igraju glumci AP „Janićije Popović“, koje radi u sklopu Doma kulture „Gračanica“. Pokrovitelj predstave je Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Кosovo“ Arnoa Gujona.

Radnja lutkarske predstave „Guliver u zemlji lutaka” odvija se u Lutkovu malom gradu u kome žive lutke. Lutkovo ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim lutkom, koji se stalno svađa sa ostalim lutkama i pravi probleme.

U lutkarskoj predstavi glavni junak Guliver pokušava da uz pomoć publike pomogne ostalim lutkama i kazni Nevaljalog lutka.

Duhovitost, lutke, muzika i kostimi činiće ovu predstavu još zanimljivijom. Ulaz je slobodan.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane