Vesti
Kultura

Gračanica: Koncert “Uličnih čelista“

U Domu kulture u Gračanici održaće se koncert „Uličnih čelista“, američkog muzičkog kvarteta sa vokalnim solistom Metom Alberom.

Koncert ovog američkog muzičkog kvarteta održaće se večeras u maloj sali Doma kulture sa početkom u 19 sati.

„Ulični čelisti“ sviraju na ulicama i u koncertnim dvoranama San Franciska. Met Alber, Grečen Klasen, Adam Jang, Andre Vera i Metju Lajnamen spajaju pop i klasičnu muziku, kao i ljubitelje ove dve vrste muzike.

Svi članovi ovog sastava poseduju diplome sa prestižnih fakulteta, poput Džulijarda, Muzičkog konzervatorijuma u San Francisku, ili Univerziteta u Majamiju.

Gostovanje i turneju kvarteta organizuju „Američka muzika u inostranstvu“ i Ambasada SAD u Prištini.Ostale vesti

Kabaretska predstava
Na sceni Doma kulture "Gračanica" u ponedeljak 03. aprila u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstva "Čeznem da vam kažem" Teatra Vuk.
  • 28.03.2023
Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023

Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve" po tekstu Viktora Igoa, a u režiji Dejana Cicmilovića, biće izvedena u četvrtak 30.3. od 12.30 u Domu kulture "Stari Кolašin" u Zubinom Potoku.

  • 27.03.2023
„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023