Vesti
Kultura

Gračanica: Izložba Branislava Baneta Ilića i Časlava Milisavljevića

Izložba slika i duboreza "Svetlo lice grada" Branislava Baneta Ilića i Časlava Milisavljevića, dvojice samostalnih umetnika iz Zvečana, biće otvorena u četvrtak, 8.februara 2018. u Galeriji Doma kulture Gračanica od 19:00 časova.
Gračanica: Izložba Branislava Baneta Ilića i Časlava Milisavljevića
Ilustracija (Foto DKG)

Ilić i Milisavljević u svom stvaralaštvu na platnima neguju duh grada i kulturne baštine, kao i grafike u duborezu izražene u krstovima, rozetama, frizovima, ornamentici.

Dok je Bane Ilić slikarska priroda urbane nostalgije, čuvar arhitekture prošlosti, Časlav Milisavljević na duborezima stvara oblik koji nije kopija i puko ponavljanje, već celina sastavljena od fragmenata duhovnosti, zaokružen ličnim potezom.

Posetioci će na otvaranju izložbe dobiti jednu sliku manjeg formata urađenu tehnikom grafike, u tušu ili akvarelu, rad Branislava Baneta Ilića.Ostale vesti

MMA u ’’Akvarijusu’’
Prvi deo umetničkog performansa MMA („Mali Multimedijalni Angažman“) održaće se u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u petak 5. marta 2021. godine od 19 časova.
  • 03.03.2021
Ponovo radi Škola glume NPP-a!
Škola glume Narodnog pozorišta u Prištini nastavlja sa radom u Domu kulture Gračanica u sredu, 10. marta 2021. godine.
  • 01.03.2021
Restaurisani spomen krst ponovo istaknut u dvorištu Doma kulture
Danas je u dvorištu Doma kulture "Gračanica" postavljen restaurisani spomen krst "Srbi Кosovci - za krst časni i slobodu zlatnu" posvećen stradalim Srbima u NATO bombardovanju i tokom egzodusa 1999. godine.
  • 01.03.2021
’’Uprkos svemu’’ u gradu na Ibru
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića, posvećen radu Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, priča je o kolektivu koji je pokazao da se ljubav prema umetnosti ne može uništiti. Film koji kroz priču o životu jedne institucije, govori o sudbini srpskog naroda, kulture, postojanja i identiteta na Kosovu, prikazan je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 26.02.2021
Projekcija filma
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića posvećen radu Narodnog pozorišta Priština biće premijerno prikazan danas u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.
  • 25.02.2021
Veče ruskih romansi u Gračanici
U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
  • 25.02.2021