Vesti
Kultura

Gračanica: Dokumentarac „Ako te se sjetim samo“ u Domu kulture

Eparhija raško-prizrenska, Udruženje „Srpsko Sabranje Baštionik“ iz Banja Luke i Dom kulture „Gračanica“ organizuju projekciju dokumentarnog filma „Ako te se sjetim samo“ u utorak, 23. maja od 20.00 časova
Gračanica: Dokumentarac „Ako te se sjetim samo“ u Domu kulture
Manastir Gračanica (Foto Igor Vuković)

Autorski dokumentarni film „Ako te se sjetim samo“, Mire Lolić Močević je pokretna slika života Srba na Кosovu i Metohiji danas, slika pred kojom nijedan Srbin, gde god da živi, neće ostati ravnodušan.

„Film je prepun bratske ljubavi i ovim filmom mi poručujemo da niste sami jer mi smo sa vama“, poručila je rediteljka.

Ovo je četvrto prikazivanje filma - posle Beograda, Banja Luke i Brčkog.

U programu nakon projekcije će govoriti: episkop raško-prizrenski Teodosije, predsednik Udruženja „Srpsko Sabranje Baštionik“ Predrag Adamović i autorka filma Mira Lolić Močević, a previđen je i muzičkom programu zakoji će se postarati najmlađi.Ostale vesti

Gračanica: Promocija knjige „Suteren“ Mata Uljarevića

U okviru Vidovdanskih svečanosti Dom kulture „Gračanica“ organizuje promociju knjige dobitnika nagrade „Novica Tadić“, Mata Uljarevića „Suteren“, u sredu 7. juna 2023. sa početkom u 20 časova.

  • 06.06.2023
Vidovdanske svečanosti otvorene izložbom „U slavu svetlosti“
Izložbom „U slavu svetlosti - jedan izbor iz kolekcije Galerije Matice srpske’’ iz Novog Sada otvorene su 33. Vidovdanske svečanosti. U Domu kulture u Gračanici ujedno je potpisan protokol o saradnji između Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, Doma kulture „Gračanica’’ i Galerije umetnosti Priština i otvorena 25. likovna kolonija „Vidovdan 2023“.
  • 05.06.2023
Dečija smotra folklora u Arhangelima: Deco čuvajte ono što su naši preci ostavili
U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti održava se dečija smotra folklora pod nazivom ,,U susret Vidovdanu“ kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2023. godine.
  • 04.06.2023
Novi Sad: Promocija knjige Žarka Milenkovića
U čitaonici Gradske biblioteke Novi Sad održana je promocija zbirke pesama "Svakodnevno ubijanje života" kosovsko-metohijskog pesnika Žarka Milenkovića.
  • 03.06.2023
Živojinu Rakočeviću uručen Gran pri festivala poezije u Inđiji
U Inđiji je svečano uručena Gran pri nagrada međunarodng festivala poezije koji se održava u ovom gradu. Glavna nagrada pripala je književniku sa Kosova Živojinu Rakočeviću.
  • 02.06.2023
Izložbom „U slavu svetlosti“ počinju Vidovdanske svečanosti

Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju trideset dva događaja u okviru Vidovdanskih svečanosti koje se održavaju od 01. do 28. juna u Gračanici i ostalim srpskim sredinama na Кosovu.

  • 02.06.2023