Vesti
Kultura

Gračanica: Dečja predstava „Igra“ večeras bez publike

Dečja predstava „Igra“ AP "Janićije Popović" u režiji i adaptaciji Boška Boškova večeras će u 19:30 biti izvedena u Domu Kulture Gračanica bez prisustva publike. Svi zainteresovani predstavu će moći da pogledaju preko Fejsbuk i Jutjub kanala Doma kulture, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim Aleksandar Gudžić ispred ovog amaterskog pozorišta.
Gračanica: Dečja predstava „Igra“ večeras bez publike
Detalj sa predstave (Foto Dom kulture Gračanica)

Aleksandar Gudžić iz amaterskog pozorišta "Janićije Popović" kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim da je prikazivanje ove predstave putem interneta način da se dopre do publike, nakon epidemije koronavirusa.

„Radnja predstava se odvija na seoskoj životinjskoj farmi. Ta farma ima dva mačora koja su nestašna, nevaljala, i maltretiraju ostale životnje. U suštini, kako je i sam reditelj Boško Boškov kazao `borba između dobra i zla`. Na kraju predstave životinje na jedan civilizovan način uspevaju da prevaspitaju dva mačora”, objašnjava Gudžić.

Predstava „Igra“ rađena je po motivima istoimenog teksta Aleksandra Davideskua, a režirao je glumac i reditelj Boško Boškov.

Predstavu će većeras izvesti deca glumci AP “Janićije Popović”.

Uloge tumače: Maca Cica - Teodora Popović, Mišić Miško - Helena Popović, Mačak Šicko - Aleksa Simić, Mačak Micko - Nemanja Đekić, Vrana - Simonida Rakočević, Čopor pasa - Jovana Nedeljković, Anđela Dimitrijević, Aleksa Simić, Tanja Đorđević, Jovana Đorđević.Ostale vesti

Kulturni program putem Fejsbuka
Dom kulture „Gračanica“ je za četvrtu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti online.
  • 05.04.2020
Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020