Vesti
Kultura

Gračanica: Dečja predstava „Igra“ večeras bez publike

Dečja predstava „Igra“ AP "Janićije Popović" u režiji i adaptaciji Boška Boškova večeras će u 19:30 biti izvedena u Domu Kulture Gračanica bez prisustva publike. Svi zainteresovani predstavu će moći da pogledaju preko Fejsbuk i Jutjub kanala Doma kulture, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim Aleksandar Gudžić ispred ovog amaterskog pozorišta.
Gračanica: Dečja predstava „Igra“ večeras bez publike
Detalj sa predstave (Foto Dom kulture Gračanica)

Aleksandar Gudžić iz amaterskog pozorišta "Janićije Popović" kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim da je prikazivanje ove predstave putem interneta način da se dopre do publike, nakon epidemije koronavirusa.

„Radnja predstava se odvija na seoskoj životinjskoj farmi. Ta farma ima dva mačora koja su nestašna, nevaljala, i maltretiraju ostale životnje. U suštini, kako je i sam reditelj Boško Boškov kazao `borba između dobra i zla`. Na kraju predstave životinje na jedan civilizovan način uspevaju da prevaspitaju dva mačora”, objašnjava Gudžić.

Predstava „Igra“ rađena je po motivima istoimenog teksta Aleksandra Davideskua, a režirao je glumac i reditelj Boško Boškov.

Predstavu će većeras izvesti deca glumci AP “Janićije Popović”.

Uloge tumače: Maca Cica - Teodora Popović, Mišić Miško - Helena Popović, Mačak Šicko - Aleksa Simić, Mačak Micko - Nemanja Đekić, Vrana - Simonida Rakočević, Čopor pasa - Jovana Nedeljković, Anđela Dimitrijević, Aleksa Simić, Tanja Đorđević, Jovana Đorđević.Ostale vesti

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020
Dom kulture
Dom kulture „Gračanica“ je i za sedmu nedelju, koliko traje izolacija i ograničeno kretanje izazvano epidemijom koronvirusa, pripremio kulturni program za posetioce njihove Fejsbuk stranice.
  • 26.04.2020
Časovi baleta od sutra na RTV Kim
Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.
  • 24.04.2020