Vesti
Kultura

’’Gospođa ministarka’’ odigrana u Temerinu

Nakon gračaničke premijere, juče su, glumci amatersko pozorište Doma kulture Gračanica "Janićije Popović", predstavu "Gospođa ministarka" po tekstu Branislava Nušića, u režiji Dejana Cicmilovića i Nikole Stankovića, izveli na sceni Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu.
’’Gospođa ministarka’’ odigrana u Temerinu
Detalj iz predstave ''Gospođa ministarka'' odigrane u Temerinu (Foto Dom kulture ''Gračanica'')

"Brojna publika koja je došla da podrži mlade gračaničke glumce, imala je priliku da uživa u novoj adaptaciji ovog klasičnog komada, ali i da se smeje univerzalnom i genijalnom humoru Branislava Nušića. U publici su mahom bila deca, koja su završetak predstave pozdravila gromoglasnim aplauzima", navode iz Doma kulture "Gračanica".

"Deca su fantastična. Jako su dobro izvela ovu, svima nama poznatu komediju, tako da nam drže pažnju i nasmeju nas. Pogotovu je za pohvalu devojčica koja je igrala Živku ministarku i pokazala nam sve zgode i avanture koje su je pratile za vreme njenog kratkog ministrovanja", rekla je nastavnica Nada Nedić.

Predstava je izvedena u okviru zabavno-turističke manifestacije opštine Temerin "Zimske čarolije" koja se održava od 17. decembra. do 17. januara.Ostale vesti

Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023
Školski čas kulture govora i monodrama ’’Miloš Obrenović’’ u Lapljem Selu
Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.
  • 17.09.2023
Tribina i izložba fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“
Povodom devedeset godina od osvećenja crkve u Uroševcu posvećene Svetom Caru Urošu (Nemanjiću) Dom kulture „Gračanica“, Arhiv Кosova i Metohije, Galerija umetnosti Priština i Eparhija raško-prizrenska organizuju tribinu i izložbu fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“. 
  • 08.09.2023
Gračanica: Audicija za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija glume Doma kulture „Gračanica“ u nedelju 10. septembra 2023. godine od 13 časova organizuje audiciju za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“.
  • 06.09.2023
Jovanu Zafiroviću nagrada ’’Poenta’’ za knjigu ’’Glavom kroz stid’’
Aforističar Jovan Zafirović je dobitnik ovogodišnje nagrade „Poenta“ koja se tradicionalno dodeljuje mladom autoru u okviru Novosadskog festivala knjige. Zafirović je nagrađen za knjigu „Glavom kroz stid“ koju su 2022. godine objavili mitrovački Privatni kulturni centar (PKC) „Akvarijus“ i Društvo književnika КiM.
  • 01.09.2023