Vesti
Kultura

’’Gospođa ministarka’’ odigrana u Temerinu

Nakon gračaničke premijere, juče su, glumci amatersko pozorište Doma kulture Gračanica "Janićije Popović", predstavu "Gospođa ministarka" po tekstu Branislava Nušića, u režiji Dejana Cicmilovića i Nikole Stankovića, izveli na sceni Кulturnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu.
’’Gospođa ministarka’’ odigrana u Temerinu
Detalj iz predstave ''Gospođa ministarka'' odigrane u Temerinu (Foto Dom kulture ''Gračanica'')

"Brojna publika koja je došla da podrži mlade gračaničke glumce, imala je priliku da uživa u novoj adaptaciji ovog klasičnog komada, ali i da se smeje univerzalnom i genijalnom humoru Branislava Nušića. U publici su mahom bila deca, koja su završetak predstave pozdravila gromoglasnim aplauzima", navode iz Doma kulture "Gračanica".

"Deca su fantastična. Jako su dobro izvela ovu, svima nama poznatu komediju, tako da nam drže pažnju i nasmeju nas. Pogotovu je za pohvalu devojčica koja je igrala Živku ministarku i pokazala nam sve zgode i avanture koje su je pratile za vreme njenog kratkog ministrovanja", rekla je nastavnica Nada Nedić.

Predstava je izvedena u okviru zabavno-turističke manifestacije opštine Temerin "Zimske čarolije" koja se održava od 17. decembra. do 17. januara.Ostale vesti

Nasleđe od kamena i neba u Vašingtonu
Uoči Dana Svetog Save, 26. januara 2023. godine, u Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu otvorena je izložba fotografija "Nasleđe od kamena i neba" inspirisana Uneskovom svetskom kulturnom baštinom Srbije. Izložbu su otvorili Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić i Svetlana Rogić, osnivačica i direktorka organizacije "Art eksčejndž" (Art Exchange) iz Vašingtona, koja je i organizatorka izložbe.
  • 29.01.2023
Dokumentarni film: Životna škola i filmska istina

Životna škola i filmska istina - ovako jedan od najpoznatijih dokumentarista u regionu, Boris Mitić, objašnjava autorski dokumentarni film. U Privatnom kulturnom centru Akvarijus ove nedelje su posetioci mogli da razgovaraju sa najpoznatijim imenima srpske dokumentaristike - Milošem Tomićem, Milošem Ivanovićem, Borisom Mitićem i Nikolom Dragovićem.

  • 29.01.2023
Svetosavska akademija u Gračanici: Priznanje Sunčici Denić
Tradicionalno, pred praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju, u Gračanici je održana Svetosavska akademija. Priznanje "Đorđe Lekić" ove godine dodeljeno je književnici i naučnoj radnici prof. dr Sunčici Denić iz Vranja.
  • 26.01.2023
Svečana Svetosavska akademija u četvrtak u Gračanici
Svečana Svetosavska akademija održaće se u četvrtak, 26. januara  u prostorijama Doma kulture Gračanica, sa početkom u 12:00 časova.
  • 23.01.2023
Dečji film ’’Vučje bobice’’ u petak u Gračanici
Dečji film "Vučje bobice" reditelja Sretena Jovanovića biće prikazan u petak, 20. januara u 18.00 časova u Domu kulture "Gračanica".
  • 18.01.2023
’’Pobedi uvek prethodi upoznavanje neba’’
Priča o magiji trenutka u kom se svetlost lomi, poezija o najvećoj ljubavi  i erosu sadržanim u molitvi i emociji za najbliže, i na kraju gitara koja je trebalo da otera sav baksuzluk od nove godine, sadržaj su programa kojim je u PKC „Akvarijus“ sinoć dočekana pravoslavna Nova godina.
  • 14.01.2023