Vesti
Kultura

Glumici Ivani Kovačević nagrada na "Danima Zorana Radmilovića"

Ivana Kovačević, glumica Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, nagrađena je na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru za ulogu Hekube u predstavi "Žene iz Troje" Nebojše Bradića.
Glumici Ivani Kovačević nagrada na
Uručenje nagrade glumici Ivani Kovačević (Foto NPP)

Festival "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru, 29. po redu, otvorio je glumac Enver Petrovci. A prve večeri  publici su se predstavili domaći i glumci Narodnog pozorišta Priština predstavom "Žene iz Troje".

Prištinsko pozorište ovu predstavu, inače radi u kooprodukciji sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine "Zoran Radmilović".

Već prve večeri festivala dodeljena je i nagrada. Žiri na čijem čelu je Dr Miroslav Radonjić, glumici Prištinskog pozorišta Ivani Kovačević dodelio je prestižnu nagradu "Zoranov brk". 

"Sigurna sam da ne postoji osoba koja ne zna ko je Zoran Radmilović i koliki trag je ostavio u našim pozorištima, televiziji i filmu, te samim tim dobiti "Zoranov brk" na Festivalu "Dani Zorana Radmilovića" je nagrada koja naravno znači. Ona je jedna vrsta potvrde moje lične i glumačke posvećenosti, ali i motivacija za još bolji rad i posvećenost ovoj profesiji", kazala je nagrađena glumica u izjavi za RTV Kim.

Predstava "Žene iz Troje" nije u konkurenciji za glavne nagrade, ali je prošle godine, prema oceni pozorišne kritike, uvrštena u 10 najboljih u Srbiji.

"Žene iz Troje" prethodno su osvojile i Specijalnu nagradu za scenski govor na Festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima, a poto je usledila i nagrada za najbolje korišćenu muzikuna Nišvil džez teatarskom festivalu u Nišu.Ostale vesti

Deca, polaznici Škole glume Narodnog pozorišta Priština, danas su premijerno izveli predstavu "Veselo povrće" u režiji Radmile Knežević.
  • 23.10.2021
Izložba slika i skulptura Predraga Dragovića u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju izložbu slika i skulptura Predraga Dragovića „Preko pepela“.
  • 23.10.2021
Nagrada
Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
  • 22.10.2021
Olivera Radić dobitnica nagrade za novinarsku humanost
Novinarka prištinskog "Jedinstva" Olivera Radić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica”, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije.
  • 22.10.2021
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, pokrenuo je internet kanal „TVnet Venac“.
  • 22.10.2021
Gračanica: U subotu premijera predstave

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

  • 21.10.2021