Vesti
Kultura

Generacija 5: Radujemo se Gračanici

Dom kulture "Gračanica" povodom Vidovdanskih svečanosti organizuje koncert grupe Generacija 5 koji će biti održan na platou ispred ove institucije u u petak, 21. juna od 21:00. Ulaz je slobodan.
Generacija 5: Radujemo se Gračanici
Generacija 5 (Foto DKG)

"Radujem se Gračanici, radujem se susretu sa našim narodom. Nadam se da ćemo uspeti da ih, bar na nekoliko sati razveselimo i udaljimo od svakodnevnih briga. Da se zajedno vratimo u vreme kada je sve, bar prividno, bilo lepše i bolje", rekao je klavijaturista ove grupe Dragan Ilić.

Sastav će predstaviti opus iz svih faza dugogodišnje karijere koja traje od 1977 godine, tako da će publika imati prilike da uživa uz najveće hitove benda, među kojima su: "Ti samo budi dovoljno daleko", "Dolazim za 5 minuta", "Ti i ja", "Najjači samo ostaju" i "Ritam tvoga dodira".

Poslednji put Generacija 5 je na Kosovu i Metohiji održala koncert devedesetih godina u Sportskom centru "Boro i Ramiz" u Prištini.

Ovogodišnji nastup u Gračanici podržala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Virtuelna izložba i razgovor sa slikarkom Irinom Černjavski Šantrić
Dom kulture "Gračanica" večeras priprema virtuelnu izložbu slika i razgovor sa umetnicom Irinom Černjavski Šantrić.
  • 05.08.2020
“Koronavirus ostavlja nesagledive posledice u svetu muzike”
Od trenutka kada se koronavirus pojavio i na Kosovu veliki broj malih preduzeća, trgovina, kao i ugostiteljski i uslužni sektor trpe velike gubitke. U problemu su se našli i muzičari jer su ostali bez zarade, koja je za njih uglavnom i jedini izvor prihoda.
  • 30.07.2020
Kosovski vez kao umetničko delo
Kosovski vez je posebna tehnika vezenja na platnu. Nastala je u srednjem veku a bila je vrlo popularna na kraljevskim dvorovima. Iako retki, njegovi motivi su i sada prisutni a najčeće krase haljine i narodne nošnje igrača iz kulturno umetničkih društava. O kosovskom vezu se danas govorilo u Prištini, u Srpskom kulturnom centru.
  • 27.07.2020
Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020