Vesti
Kultura

Finale ’’Kvizomanijaka’’: Ko će za Beograd?

Poslednje kolo šestog ciklusa kviza znanja "Кvizomanijak" odigraće se u Privatnom kulturnom centru (PKC) "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici u četvrtak, 15. septembra 2022. godine od 19.00 časova. Od ove sezone dva najbolje plasirane ekipe nakon deset odigranih kola stiču pravo da se takmiče na završnom turniru "Кviz lige srpskih šampiona" koja će se po prvi put održati u Beogradu 24. septembra.
Finale ’’Kvizomanijaka’’: Ko će za Beograd?
Kvizomanijak u Akvarijusu (Foto PKC Akvarijus)

Posle devet odigranih kola prvo mesto je već osigurala ekipa "Rekreativci forte" (čiji je član nekadašnji pobednik "Slagalice" Miloš Timotijević), dok se za drugo mesto i kartu za Beograd, i dalje bore "Posetioci" i "Siks pistols".

Кviz, čiji je autor i voditelj Miloš Radović, održava se pod ovim imenom u "Akvarijusu" od novembra 2020. godine. "Кvizomanijak" je do sada okupio više stotina takmičara različitih profila i interesovanja.

Nagradni fond u ovom ciklusu iznosi oko 750 evra.

"Кvizomanijak" je osmišljen kao kviz u kojem se, kroz druženje i zabavu, takmičari nadmeću iz različitih oblasti znanja (kultura i umetnost, muzika, istorija, geografija, sport, politika). Кviz je koncipiran tako da bude zabavan i poučan, pa se u njemu dinamično smenjuju igre opšteg znanja, brzine, dosetljivosti, logike. Poseban segment kviza posvećen je muzici, domaćoj i stranoj.

Više o programima koje organizuje PKC "Akvarijus" možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Na
Druga po redu "Pijaca knjiga" otvorena je sinoć u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici. Promovisana je knjiga aforističara Jovana Zafirovića.
  • 04.10.2022
Otvara se pijaca knjiga u ’’Akvarijusu’’
Besedom o knjizi Nevene Milosavljević, predstavljanjem knjige aforizama "Glavom kroz stid" dobitnika Vibove nagrade Jovana Zafirovića, te muzičkim nastupom Petra Rakića (gitara) i Dragane Milić (vokal) večeras (ponedeljak, 3. oktobar) u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" biće svečano otvorena druga po redu "Pijaca knjiga".
  • 03.10.2022
U Prizrenu počela radionica ’’Pesme prizrenske’’

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena počela je radionica pod nazivom „Pesme prizrenske“ koju organizuje umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“.

  • 01.10.2022
’’SumLjivo lice’’ u Gračanici za početak jesenje sezone Narodnog pozorišta Priština
Predstava "SumLJivo lice" u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP), rađena prema jednom od najpoznatijih dela Branislava Nušića, biće izvedena na obeležavanju godišnjice NPP-a i početku jesenje sezone 8. oktobra, od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica". 
  • 01.10.2022
Predstavljanje lika i dela Grigorija Božovića u Matici srpskoj
Dom kulture “Stari Kolašin” iz Zubinog Potoka predstaviće se publici u Novom Sadu, u Matici srpskoj i Srpskom narodnom pozorištu 30. septembra i prvog novembra.
  • 29.09.2022
Pesnički susreti ’’Lazar Vučković’’: U dva dana od Prizrena do Mitrovice
Dvodnevni Pesnički susreti "Lazar Vučković" održaće se 29. i 30. septembra, a pesnički karavan će obići Gornje selo kod Prizrena, Bogosloviju u gradu na Bistrici, Gračanicu, Prilužje i Kosovsku Mitrovicu.
  • 28.09.2022