Vesti
Kultura

Film "Mnoštvo i manjina" za vikend na RTV Kim

Film “Mnoštvo i manjina” proslavljenog reditelja Gorana Markovića koji je urađen u koprodukciji sa RTV Kim biće priakazan na našem kanalu u subotu od 21 sat. Repriza će biti na programu u nedelju u 18h.
Film
Tokom snimanja filma u Gračanici (Foto Kim arhiva)

"Mnoštvo i manjina" je provokativna priča o promeni identiteta, a nastala je u vreme kada je scenarista i reditelj Goran Marković dobio poziv Narodnog pozorišta u Prištini, sa sedištem u Gračanici, da režira svoju čuvenu dramu “Govorna mana”.

Radnja filma se odvija na dve relacije, u Beogradu, u pozorištu, gde glavni glumci Tihomir Stanić, Jelena Orlović i Nebojša Đorđević igraju predstavu, i na Kosovu, gde se ekipi u kojoj su i dramaturg Ivana Cici Dimić i producent Svetozar Cvetković priključuje i Isak Vorgučić, direktor RTV KIM.

U filmu se pojavljuju još i Živojin Rakočević, direktor Doma kulture u Gračanici, ali i iguman manastira Draganac Ilarion, nekadašnji glumac Rastko Lupulović.Ostale vesti

Virtuelnom izložbom obeležen Međunarodni dan dece
Povodom Međunarodnog dana deteta, organizacija Domovik u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, a uz podršku UNICEF-a, organizovala je virtuelnu izložbu dečijih radova pod nazivom „Mala umetnost cveta dok sloboda čeka“.
  • 01.06.2020
U četvrtak počinju Vidovdanske svečanosti
Dom kulture Gračanica, bez obzira na epidemiju virusa KOVID-19, za Vidovdanske svečanosti sprema „redovan“ repertoar. Svečanosti će zvanično biti otvorene 04. juna kada će u galeriji Doma kulture početi „Vidovdanska likovna kolonija 2020.“
  • 01.06.2020
„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020