Vesti
Kultura

Festival srednjovekovne muzike “Medimus” od 28. do 29. avgusta u Prizrenu

Međunarodni festival srednjovekovne muzike “Medimus”, šesti po redu, biće održan 28. i 29. avgusta u atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu.

Festival srednjovekovne muzike “Medimus” od 28. do 29. avgusta u Prizrenu
Prizren (Foto en.wikipedia.org)

Prvog dana festivala, publici će se predstaviti Ansambli “Agia” i “VisAntiqua”.

Drugog dana festivala, publika će imati priliku da čuje internacionalni Ansambl “Medimus” i goste iz Mađarske.

Program obe festivalske večeri vodiće glumica Marija Bergam, navode organizatori.

Na “Medimus” festivalu do sada su nastupali značajni svetski muzički umetnici poput Divne Ljubojević, Slobodana Trkulje i Edina Karamazova.Ostale vesti

Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021
Otkazano finalno veče festivala „Medimus“

Usled pogoršane epidemijske situacije na Kosovu, drugo finalno veče festivala srednjevekovne muzike „Medimus“ je otkazano.

  • 29.08.2021