Vesti
Kultura

Festival srednjovekovne muzike “Medimus” od 23. do 25. avgusta u Prizrenu

Međunarodni festival srednjovekovne muzike “Medimus”, četvrti po redu, biće održan od 23. do 25. avgusta u Prizrenu.
Festival srednjovekovne muzike “Medimus” od 23. do 25. avgusta u Prizrenu
Prizren (Foto en.wikipedia.org)

U tri festivalska dana, nastupiće ansambli “Renesans”, “Musica profana” i “Medimus”, kao i Grčki vizantijski hor i “Simonida Hiperborea”.

Za sva pitanja i informacije oko smeštaja, zainteresovani se mogu obratiti “Društvu prijatelja manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena”.

Festival “Medimus” tradicionalno se održava u Prizrenu, u atrijumu Crkve Sv. Spasa iz XIV veka.

Predstavlja najznačajniju manifestaciju iz oblasti muzičkih umetnosti, u proteklom periodu u gradu Prizrenu.

Ovaj festival ima za cilj da predstavi srednjovekovno muzičko nasleđe , u gradu gde se osobito negovala muzička kultura i u kome su nastale neke od najlepših kompozicija ovih prostora.

Organizatori festivala su “Društvo prijatelja Manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena, Dom kulture “Gračanica” i Fondacija “Sveti Arhangeli”.

Zemlja partner ovogodišnjeg festivala je Mađarska.

Pokrovitelj događaja je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.Ostale vesti

Omaž Zoranu Jovanoviću Dobrotinu – Povratak prirodi
Dom kulture „Gračanica“ će večeras za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice, a u okviru programa predstavljanja znamenitih likovnih umetnika sa Кosova odati omaž grafičaru i slikaru Zoranu Jovanoviću Dobrotinu.
  • 07.04.2020
Kulturni program putem Fejsbuka
Dom kulture „Gračanica“ je za četvrtu nedelju koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Кorona pripremio raznovrsni program koji se može pratiti online.
  • 05.04.2020
Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020