Vesti
Kultura

Festival „Mali Joakim“ počinje u Gračanici

Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
Festival „Mali Joakim“ počinje u Gračanici
Predstava Sirano (Foto I.Stojković)

Ovaj festival se po 13. put organizuje u Srbiji, a ove godine od danas pa do 16. maja 2021. godine održaće se u Gračanici.

Pored domaćina, na velikoj sceni Doma kulture u Gračanici će se pojaviti i glumci iz pozorišta u Kragujevcu, Vranju, Nišu, Lazarevcu i Kruševcu.

Najmlađa publika na Kosovu i Metohiji imaće jedinstvenu priliku da odgleda sedam najboljih predstava za decu teatara koji su članovi Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ po izboru ovogodišnjeg selektora festivala mr Spasoja Ž. Milovanovića.

Raspored predstava:

10.5. SIRANO - Narodno pozorište u Prištini
11.5. GOLI KRALj - Pozoriste za decu Kragujevac
12.5. ČAROBNjAK IZ OZA - Vranje
13.5. PALČICA - Pozorište lutaka Niš
14.5. SREBRNI CAR - PULS Teatar Lazarevac
15.5. MAČAK OTIŠAO U HAJDUKE - Kruševačko pozorište
16.5. TRI PRASETA - Kruševačko pozorište

Tokom festivala će biti strogo poštovane mere protiv širenja kovida-19, pa će predstave biti izvođene pred ograničenim brojem gledalaca.Ostale vesti

Koncert u čast jubileja, 7 vekova manastira Gračanice
Povodom jubileja, 7 vekova manastira Gračanice, učenici muzičkih škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i "Stevan Hristić" iz Staništora, hora „Simonida“ i crkvenog hora „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovce održali su koncert u Domu kulture.
  • 16.06.2021
Diskusija i izložba u PKC-u
Alternativna Internet stranica, večeras u 19 časova u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", organizuje diskusiju "Alternativna mesta okupljanja - samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu...". Iste večeri biće otvorena izložba fotografija Sunčice Andrejević, dok će u muzičkom delu programa nastupiti Ilda Krama. 
  • 14.06.2021
Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

  • 10.06.2021
Nataša Tasić Knežević: Ljubav je srž života
Operska diva moćnog glasa Nataša Tasić Knežević zadivila je večeras publiku u Gračanici ne samo svojim talentom i izvođenjem, već i neposrednošću, ljubaznošću i toplinom.
  • 09.06.2021
’’Akvarijus’’: Predstavljanje slikovnice ’’Utine i Miljanine boje prirode’’
Slikovnica za decu „Utine i Miljanine boje prirode“ (2021) biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 10. juna 2021. godine, u 12 časova.
  • 09.06.2021
Operska diva Nataša Tasić Knežević nastupa u Gračanici
Operska diva iz Beograda Nataša Tasić Knežević održaće koncert u Domu kulture u Gračanici u sredu od 18 časova.
  • 07.06.2021