Vesti
Kultura

Festival “Grafest” po drugi put u Gračanici

Festival dokumentarnog filma „Grafest“ održaće se, po drugi put, od 05. do 07. decembra 2013. godine u Gračanici, u Domu kulture.
Festival “Grafest” po drugi put u Gračanici
Detalj sa prvog festivala (Foto KIM)

Festival "Grafest" predstaviće ove godine, prvi put na srpskom jeziku, neka od najvažnijih osvarenja savremenog dokumentarmog filma.

Jedinstveni film "Manastir", sniman sedam godina, dobio je brojne nagrade u svetu, a film " LT22, Radio La Kolifata" proglašen je za najbolji dokumentarac u Španiji, Meksiku i Čileu.

Program festivala ove godine imaće takmičarski i netakmičarski deo.

Netakmičarski program predstaviće nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova skorije produkcije, koji su svoj uspeh dokazali na međunarodnim festivalima, kao i kod šire publike.

Na festivalu će biti prikazano oko 30-tak filmova.Ostale vesti

„Antigona“ otvara festival „Joakim Vujić“

Predstava "Antigona", po Sofokleu, a u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", otvoriće 57. pozorišni festival "Joakim Vujić" koji će biti održan u Leskovcu od 23. do 30. septembra.

  • 22.09.2021
Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021