Vesti
Kultura

Festival “Grafest” po drugi put u Gračanici

Festival dokumentarnog filma „Grafest“ održaće se, po drugi put, od 05. do 07. decembra 2013. godine u Gračanici, u Domu kulture.
Festival “Grafest” po drugi put u Gračanici
Detalj sa prvog festivala (Foto KIM)

Festival "Grafest" predstaviće ove godine, prvi put na srpskom jeziku, neka od najvažnijih osvarenja savremenog dokumentarmog filma.

Jedinstveni film "Manastir", sniman sedam godina, dobio je brojne nagrade u svetu, a film " LT22, Radio La Kolifata" proglašen je za najbolji dokumentarac u Španiji, Meksiku i Čileu.

Program festivala ove godine imaće takmičarski i netakmičarski deo.

Netakmičarski program predstaviće nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova skorije produkcije, koji su svoj uspeh dokazali na međunarodnim festivalima, kao i kod šire publike.

Na festivalu će biti prikazano oko 30-tak filmova.Ostale vesti

’’Uprkos svemu’’ u gradu na Ibru
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića, posvećen radu Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, priča je o kolektivu koji je pokazao da se ljubav prema umetnosti ne može uništiti. Film koji kroz priču o životu jedne institucije, govori o sudbini srpskog naroda, kulture, postojanja i identiteta na Kosovu, prikazan je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 26.02.2021
Projekcija filma
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića posvećen radu Narodnog pozorišta Priština biće premijerno prikazan danas u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.
  • 25.02.2021
Veče ruskih romansi u Gračanici
U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
  • 25.02.2021
Ne postoji pilula za sreću
Predstava „Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića, a u režiji Isidore Goncić, premijerno je izvedena pred publikom u Gračanici. "Predstava je izgledala baš kako sam želela, tako da sam presrećna", rekla je rediteljka nakon premijere. Publika je trud ekipe NPP-a pozdravila dugotrajnim aplauzom.
  • 24.02.2021
Nova pozorišna komedija pred publikom u Gračanici
Crna komedija „Placebo“ po tekstu Aleksandra Jugovića a u režiji mlade rediteljke Isidore Goncić premijerno će biti izvedena večeras pred publikom u Gračanici. Predstavu izvodi Narodno pozorište Priština, a sa domaćim glumcima zajedno na sceni će igrati i nekoliko beogradskih.
  • 24.02.2021
Koncert Ruske romanse u četvrtak u Gračanici

Pokrajinski kulturni centar Priština-Leposavić i Dom kulture „Gračanica“ 25. februara u 19 časova organizuju koncert Ruskih romansi u velikoj sali Doma kulture.

  • 22.02.2021