Vesti
Kultura

Festival “Grafest” po drugi put u Gračanici

Festival dokumentarnog filma „Grafest“ održaće se, po drugi put, od 05. do 07. decembra 2013. godine u Gračanici, u Domu kulture.
Festival “Grafest” po drugi put u Gračanici
Detalj sa prvog festivala (Foto KIM)

Festival "Grafest" predstaviće ove godine, prvi put na srpskom jeziku, neka od najvažnijih osvarenja savremenog dokumentarmog filma.

Jedinstveni film "Manastir", sniman sedam godina, dobio je brojne nagrade u svetu, a film " LT22, Radio La Kolifata" proglašen je za najbolji dokumentarac u Španiji, Meksiku i Čileu.

Program festivala ove godine imaće takmičarski i netakmičarski deo.

Netakmičarski program predstaviće nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova skorije produkcije, koji su svoj uspeh dokazali na međunarodnim festivalima, kao i kod šire publike.

Na festivalu će biti prikazano oko 30-tak filmova.Ostale vesti

Milan Vasić predstavio muzički spot snimljen na Kosovu
Milan Vasić, glumac Narodnog pozorišta Priština, predstavio je sinoć muzički spot za pesmu “Ja sam momče sa Kosova” Svetomira Ilića. Ovu pesmu Milan izvodi uz pratnju najpopularnijeg srpskog trubača Dejana Petrovića.
  • 30.10.2020
Đuren, događaj koji Gorance vraća u dom
Proslava Đurena u Gori je tradicionalni događaj koji uprkos promenama, iseljavanju i drugim društvenim i političkim događajima i dalje okuplja Gorance iz celog sveta. Đuren ili Đurđevdan je simbol identiteta ovog naroda. O samom događaju i o goranskom narodu i običajima danas se govorilo na tribini „„Nematerijalno kulturno nasleđe Goranaca” održanoj u Domu kulture “Gračanica”.
  • 28.10.2020

Pozorišna predstava "Sirano de Beržerak" u režiji Nenada Todorovića igra se danas u 11 časova u Domu kulture u Gračanici. 

  • 28.10.2020
Gračanica: Tribina o nematerijalnom kulturnom nasleđu Goranaca
Dom kulture „Gračanica“ organizuje tribinu „Nematerijalno kulturno nasleđe Goranaca: Proslava Đurđevdana (Đurena) – tradicija za održivu budućnost“. Tribina će biti održana u sredu, 28. oktobra, sa početkom u 13 časova.
  • 26.10.2020
Prestižne muzičke nagrade i priznanja za Kosovsku Mitrovicu
U toku meseca oktobra, prestižnim muzičkim nagradama i priznanjima okitili su se Crkveni hor “Branislav Nušić”, doajen mitrovičke muzičke scene Petar Rakić, kao i Džez i bluz festival “North city”.
  • 23.10.2020
Počinju Pesnički susreti “Lazar Vučković”
Pesnički susreti “Lazar Vučković” svečano će biti otvoreni večeras u 19 časova u Domu kulture “Gračanica”.
  • 21.10.2020