Festival dečijeg stvaralaštva u ’’Akvarijusu’’

Festival dečijeg stvaralaštva „Kaktus“ (FEDES 2019) biće održan od petka 20. do nedelje 22. septembra 2019. godine u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici. Ulaz na sve programe besplatan.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto PKC Akvarijus)

Učešće na festivalu potvrdilo je oko 70 mališana iz Štrpca, Gračanice, Stanišora-Gnjilana, Kosovske Kamenice, Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i Kosovske Mitrovice.

Između ostalih, gosti „Akvarijusa“ biće i Crkveni hor „Car Dušan“ iz Štrpca, Muzička škola „Stevan Hristić“ iz Stanišora, Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture Gračanica, Škola karikature Gračanica, pevačka grupa i dramska sekcija Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice...

Na festivalu će biti predstavljena umetnost dece do 14 godina.

Organizator festivala je Privatni kulturni centar „Akvarijus“, a domaćini festivala „Mali atelje“ i „Mali teatar“. FEDES 2019. organizuje „Akvarijus“ uz pomoć prijatelja: Etno sela „Zavičaj“ (Banov Do-Zvečan), neformalne grupe UM za mlade (Kosovska Mitrovica), ugostiteljskog objekta „Kovin“ (Zvečan), autoprevoznika „Tandems“ (Štrpce) i portala „Alternativna“ (Kosovska Mitrovica).

Medijski sponzori festivala su i: Radio Kosovska Mitrovica, Radio Kontakt plus (Kosovska Mitrovica, RTV Mir (Leposavić) i RTV Kim (Čaglavica).

Prvi dan festivala, petak 20. septembar, biće posvećen likovnim umetnostima. Od 18 sati biće otvorena izložba dečijih radova „Malog ateljea“ (Kosovska Mitrovica), Škole karikature (Gračanica), kao i učenika osnovnih škola „Desanka Maksimović“ (Kosovska Kamenica), „Sveti Sava“ (Žerovnica), „Dositej Obradović“ (Kosovska Mitrovica). Posle izložbe predviđena je likovna umetničko-edukativna radionica koju će voditi Miljana Dunđerin i Maja Todić (Gračanica).

Sledećeg dana (subota, 21. septembar) svi učesnici će se od 16:30 okupiti na kreativnoj radionici „Kaktus“ koju će u „Akvarijusu“ voditi Miljana Dunđerin i Nikola Ilić (Gračanica). Muzičko-književni program se nastavlja od 18 časova nastupom Crkvenog hora „Car Dušan“ (Štrpce), učenika muzičkih škola „Stevan Hristić“ (Stanišor-Gnjilane), „Miodrag Vasiljević“ (Kosovska Mitrovica), pevačke grupe Osnovne škole „Desanka Maksimović“ (Kosovska Kamenica), te solo nastupima Marte Simić na vilolini (Leposavić), kao i recitatora i pevača Simonide Rakočević (Gračanica), Jakova Jakšića (Zubin Potok) i Olge Jakšić (Kosovska Mitrovica).

Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 22. septembra od 11 časova predviđena je radionica glume koju će voditi Dunja Nikolić i Milica Mandić. Od 12 časova Amatersko pozorište „Janićije Popović“ iz Gračanice izvešće lutkarsku predstavu „Guliver u zemlji lutaka“, dramska sekcija Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Kosovska Kamenica takođe lutkarsku predstavu, a Dečija i omladinska pozorišna trupa „Mali Teatar“ iz Kosovske Mitrovice predstaviće se komadom „Mali princ“.

Ulaz na sve programe u okviru Festivala dečijeg stvaralaštva je besplatan, a organizator napominje da su moguće su izmene u satnici programa.

Ostale vesti

 • Promocija knjige o Tomislavu Sekuliću

  Promocija knjige o Tomislavu Sekuliću

  Promocija knjige „Tomislav Sekulić – Čovek u svom vremenu“, koju su pripremili Đorđe Jevtić i Momčilo Trajković biće održana večeras od 19 časova u Domu kulture "Gračanica".

 • Nova sezona likovnih okršaja u ’’Akvarijusu’’

  Nova sezona likovnih okršaja u ’’Akvarijusu’’

  Mečevima između Aleksandre Grozdanović iz Leskovca i Davida Pavlovića iz Kraljeva, te Anđele Radenković Popović iz Grabovca i Milice Grbović iz Niša počinje četvrta po redu sezona Likovnih okršaja u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

 • TOG: Edukativne posete manastiru i arheološkom parku

  TOG: Edukativne posete manastiru i arheološkom parku

  Turistička organizacija Gračanice i ove godine organizuje edukativne posete za učenike svih osnovnih škola na teritoriji opštine. Posete će biti održane od 14. do 16. oktobra, pri čemu će svakog dana dve osnovne škole imati priliku da obiđu manastir i arheološki park.

 • „Uspavana lepotica“ odigrana u Goraždevcu

  „Uspavana lepotica“ odigrana u Goraždevcu

  Predstava “Uspavana lepotica” nakon Donje Gušterice prikazana je danas i u Goraždevcu. Glumci Narodnog pozoriišta Priština, uspeli su da nasmeju i pošalju poučnu poruku deci iz Goraždevca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane