Vesti
Kultura

E-Play Kosovskoj Mitrovici doneo drugačiji zvuk i novu energiju

Dobar zvuk i energija – ovim rečima ukratko bi se mogla opisati sinoćna atmosfera u Kosovskoj Mitrovici, u okviru IV Eko art festivala, u organizaciji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“.
E-Play Kosovskoj Mitrovici doneo drugačiji zvuk i novu energiju
I Play u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Kontakt plus)

Iako je na muzičkoj sceni nešto više od dve decenije, popularni beogradski sastav E-Play, sinoć je po prvi put nastupio u Kosovskoj Mitrovici.

Maja Cvetković, liderka ove muzičke grupe, autorka pesama, vokal, zajedno sa svojim članovima benda, donela je ovdašnjoj publici drugačiji zvuk i neku novu energiju. Svakim novim taktom, veštinom na gitari i harizmom, privlačila je pažnju i oduševljavala prisutne.

Pesme poput “Šamarčina”, “Da budemo samo dobro”, “Srešćemo se neki drugi put”, “Divan dan“, „Ljubica“, „Sloboda“ i mnoge druge, podstakle su publiku u Krimu da ih u više navrata vraća na binu. Takav odnos publike i razmena pozitivne energije, verujemo, dovešće ih ponovo u naš grad.

Priznanje se mora odati i mladim momcima iz mitrovičkog benda „Kambrija“, koji su kao predgrupa uz pank zvuke, uveli publiku u veče koje obećava.

Publika se potom preselila u Soho bar, do ranih jutarnjih sati, gde je nastupio di-džej Battric.

Poslednji dan IV Eko art festivala, obeležiće izložba najboljih radova autora koji su učestvovali u nagradnom konkursu za najbolje grafičko rešenje plakata na temu: „Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj“, kao i nastup niškog benda „Danilov doživljaj Beča“.

Program počinje večeras u 20.00 časova.Ostale vesti

Koreodrama ’’700’’ večeras pred gračaničkom publikom
Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ iz Prištine, izvešće večeras u 19:30 u Domu kulture u Gračanici premijeru koreodrame „700“. Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica. 
  • 03.12.2022
Gračanica: Grafest od 5. do 7. decembra pod sloganom „Posle“
Jedanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi Grafest, održaće se od 05. do 07. decembra u Gračanici, pod sloganom „Posle“. Festival otvara film Gorana Radovanovića "Čekajući Handkea". 
  • 02.12.2022
Rastko Šejić u Akvarijusu
Reditelj, producent i novinar Rastko Šejić biće gost Privatnog kulturnog centra "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici u nedelju, 4. decembra. Od 19.00 sati biće prikazan njegov film "Na veslu priča: Pozdrav pesniku!", a potom će uslediti razgovor sa autorom koji će voditi Ivana Vanovac i Aleksandar Dunđerin. Specijalni gosti će biti pesnici Branka Кasalović i Novica Sovrlić.
  • 02.12.2022
“Ona koja raspušta vojske”: Ženska pobuna protiv rata
Aristofanov komad "Lisistrata" pisan pre 2400 godina, reditelj Boban Skerlić adaptirao je za ovo vreme i dao mu naziv - “Ona koja raspušta vojske”. Glumci Narodnog pozorišta u Prištini večeras su ovu crnu komediju izveli premijerno pred svojom publikom u Gračanici. Prihod o prodatih karata ide u humanitarne svrhe.
  • 30.11.2022
„Ona koja raspušta vojske“ aktuelnija nego ikad
Komad "Ona koja raspušta vojske", urađen po Aristofanovoj komediji "Lisistrata", u dramatizaciji i režiji Bobana Skerlića biće premijerno izveden večeras od 20.00 časova u gračaničkom Domu kulture. „Predstava je spojila antički diskurs sa ekspresionizmom i savremenim pozorištem“, rekao je umetnički direktor Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) Nenad Todorović na konferenciji za medije pred premijeru. 
  • 30.11.2022
Otvorena izložba slika Maje Todić: Prirodno je da budem inspirisana Gračanicom
Izložba slika „Identiteti“ akademske slikarke Maje Todić otvorena je u njenoj rodnoj Gračanici. Na platnu mnoštvo toplih boja, motivi Gračanice, Patrijaršije, monaške odore, Gazimestana. „Prosto je prirodno da kao slikarka rođena u Gračanici budem i inspirisana Gračanicom, ona je vesnik našeg identiteta ali i koren koji se dalje prenosi na ostale prostore“, kaže autorka.
  • 29.11.2022