Vesti
Kultura

“Enklava” premijerno u Gračanici

Film “Enklava” reditelja Gorana Radovanovića premijerno će biti prikazan danas u Domu kulture u Gračanici. Publika će ovo domaće ostvarenje moći da pogleda u tri termina, u 17, 19 i 21 sat.
“Enklava” premijerno u Gračanici
Scena iz filma

"Enklava" obrađuje temu Srba koji su ostali na Kosovu da žive u malim izolovanim sredinama, tzv. enklavama.

To je priča o ljubavi, identitetu i opstanku, rekao je u jednom intervuu autor filma Goran Radovanović.

U filmu igraju Nebojša Glogovac, Anica Dobra, Miodrag Krivokapić, Nenad Jezdić, Goran Radaković, Meto Jovanovski, Ćun Laići, deca sa Kosova - Filip Šubarić, Denis Murić, Nenad Stanojković, Milan Sekulić, ali i glumci Prištinskog narodnog pozorišta, Milena Jakšić, Bojan Stojčetović i Igor Damnjanović.

Publici u Gračanici danas će se pokloniti glumica Anica Dobra i reditelj filma Goran Radovanović koji će se prethodno obratiti na konferenciji za novinare u 16 sati.

Cena karata za ovaj film je 200 dinara, a ulaznice se mogu kupiti u Domu kulture u Gračanici.

Nakon Gračanice, film će biti prikazan i u Štrpcu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Prizrenskoj Bogosloviji, u manastiru Visoki Dečani, Suvom Grlu, a predviđena je još jedna projekcija u Gračanici 21. aprila.Ostale vesti

Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023
Školski čas kulture govora i monodrama ’’Miloš Obrenović’’ u Lapljem Selu
Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.
  • 17.09.2023
Tribina i izložba fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“
Povodom devedeset godina od osvećenja crkve u Uroševcu posvećene Svetom Caru Urošu (Nemanjiću) Dom kulture „Gračanica“, Arhiv Кosova i Metohije, Galerija umetnosti Priština i Eparhija raško-prizrenska organizuju tribinu i izložbu fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“. 
  • 08.09.2023
Gračanica: Audicija za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija glume Doma kulture „Gračanica“ u nedelju 10. septembra 2023. godine od 13 časova organizuje audiciju za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“.
  • 06.09.2023
Jovanu Zafiroviću nagrada ’’Poenta’’ za knjigu ’’Glavom kroz stid’’
Aforističar Jovan Zafirović je dobitnik ovogodišnje nagrade „Poenta“ koja se tradicionalno dodeljuje mladom autoru u okviru Novosadskog festivala knjige. Zafirović je nagrađen za knjigu „Glavom kroz stid“ koju su 2022. godine objavili mitrovački Privatni kulturni centar (PKC) „Akvarijus“ i Društvo književnika КiM.
  • 01.09.2023