Vesti
Kultura

Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov večeras u Mitrovačkom dvoru

Koncert umetničkog trija koji čine Snežana Berić - Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov biće održan večeras od 20h u Mitrovačkom dvoru
Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov večeras u Mitrovačkom dvoru
Sa konferencije za štampu (Foto Radio Kontakt plus)

Tim povodom, danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili pomenuti umetnici.

Snežana Berić - Ekstra Nena, zahvalila se organizatorima na pozivu da bude deo Mitrovačkog festivala kulture.

„Osim što meni ovo predstavlja zadovoljstvo, nadam se da ćete i vi uživati u večerašnjem programu iliti predstavi. To nije samo muzika, čovek kada izgovara nešto to onda izlazi iz njegove duše, kompletna ličnost na sceni daje sve od sebe“, rekla je Ekstra Nena.

Ona će, kako je najavljeno, večeras mitrovičkoj publici predstaviti i pesme sa svog novog albuma.

Operski pevač Oliver Njego, kazao je da trio kojem pripada večerašnji koncert posvećuje preminuloj koleginici Merimi Njegomir.

„Ne mogu da se otmem utisku da smo ovaj prostor delili sa vama, sa našim bivšim članom kojeg nažalost više nema, a to je Merima Njegomir. Mi ćemo večeras, u ime svega onoga što smo delili kroz dugačak period, pokušati da se setimo nje, nedostajaće nam u duetima i tercetima“, dodao je Njego.

Publika će večeras biti u prilici da uživa u klasičnoj muzici, džezu i još mnogo čemu, rekao je pijanista Nikola Rackov, koji je do sada održao više od 2.000 koncerata širom sveta.

„Ovo što ćemo večeras u vašem dvoru izvesti to je naša vizit karta. Čućete od operskih arija, pa do ruskih romansi, crnačkog džeza, starovaroških i narodnih pesama“, dodao je.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra "Dragica Žarković", Milan Mihajlović, pozvao je sugrađane da dođu i isprate večerašnji događaj u što većem broju.

„Radost je kad imamo ovakve goste. Ono što čini centralnu svečanost ovog festivala jeste ovaj koncert za koji očekujem da će biti posećen. Hvala izvođačima neizmerno na dolasku. Verovatno će se svi sugrađani odazvati pozivu, ispuniti salu Mitrovačkog dvora i uživati u koncertu koji je osuđen na uspeh“, dodao je Mihajlović.

Pokrovitelj događaja je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.Ostale vesti

Žarko Milenković u užem krugu kandidata za nagradu ’’Branko Miljković’’
Pesnik sa centralnog Kosova Žarko Milenković se nalazi u užem krugu od 12 kandidata za nagradu "Branko Miljković" koja se dodeljuje za najbolju knjigu poezije na srpskom jeziku u 2022. godini, saopšteno je iz Niškog kulturnog centra.
  • 30.03.2023
„Umetnik je najjači kada je neraskidivim nitima vezan za korene svoga naroda“
Izložba radova akademika Svetomira Arsića Basare otvorena je sinoć u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. 
  • 30.03.2023
Gračanica: Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“
Učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u kazivanju stihova na 54. opštinskoj smotri recitatotra „Pesniče naroda mog“ u Domu kulture „Gračanica“. 
  • 29.03.2023
Kabaretska predstava
Na sceni Doma kulture "Gračanica" u ponedeljak 03. aprila u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstva "Čeznem da vam kažem" Teatra Vuk.
  • 28.03.2023
Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023