Vesti
Kultura

Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov večeras u Mitrovačkom dvoru

Koncert umetničkog trija koji čine Snežana Berić - Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov biće održan večeras od 20h u Mitrovačkom dvoru
Ekstra Nena, Oliver Njego i Nikola Rackov večeras u Mitrovačkom dvoru
Sa konferencije za štampu (Foto Radio Kontakt plus)

Tim povodom, danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili pomenuti umetnici.

Snežana Berić - Ekstra Nena, zahvalila se organizatorima na pozivu da bude deo Mitrovačkog festivala kulture.

„Osim što meni ovo predstavlja zadovoljstvo, nadam se da ćete i vi uživati u večerašnjem programu iliti predstavi. To nije samo muzika, čovek kada izgovara nešto to onda izlazi iz njegove duše, kompletna ličnost na sceni daje sve od sebe“, rekla je Ekstra Nena.

Ona će, kako je najavljeno, večeras mitrovičkoj publici predstaviti i pesme sa svog novog albuma.

Operski pevač Oliver Njego, kazao je da trio kojem pripada večerašnji koncert posvećuje preminuloj koleginici Merimi Njegomir.

„Ne mogu da se otmem utisku da smo ovaj prostor delili sa vama, sa našim bivšim članom kojeg nažalost više nema, a to je Merima Njegomir. Mi ćemo večeras, u ime svega onoga što smo delili kroz dugačak period, pokušati da se setimo nje, nedostajaće nam u duetima i tercetima“, dodao je Njego.

Publika će večeras biti u prilici da uživa u klasičnoj muzici, džezu i još mnogo čemu, rekao je pijanista Nikola Rackov, koji je do sada održao više od 2.000 koncerata širom sveta.

„Ovo što ćemo večeras u vašem dvoru izvesti to je naša vizit karta. Čućete od operskih arija, pa do ruskih romansi, crnačkog džeza, starovaroških i narodnih pesama“, dodao je.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra "Dragica Žarković", Milan Mihajlović, pozvao je sugrađane da dođu i isprate večerašnji događaj u što većem broju.

„Radost je kad imamo ovakve goste. Ono što čini centralnu svečanost ovog festivala jeste ovaj koncert za koji očekujem da će biti posećen. Hvala izvođačima neizmerno na dolasku. Verovatno će se svi sugrađani odazvati pozivu, ispuniti salu Mitrovačkog dvora i uživati u koncertu koji je osuđen na uspeh“, dodao je Mihajlović.

Pokrovitelj događaja je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.Ostale vesti

Uručene nagrade ‘’Longin’’ i ‘’Dimitrije Popović’’
U Galeriji Doma kulture "Gračanica" svečano je otvorena izložba sa 24. Vidovdanske likovne kolonije i dodeljena nagrada “Longin“ akademiku Svetomiru Arsiću Basari za sveobuhvatno likovno stvaralaštvo. Zvezdani Gerić je uručena nagrada "Dimitrije Popović" za najuspešniju mladu umetnicu na likovnoj koloniji "Vidovdan 2022".
  • 25.06.2022
Promocija Vidovdanskog glasnika: Štampani osvrt na godinu koju nije pojelo ćutanje
"Sudeći po ovom broju, nešto se u velikoj meri pomerilo kada je u pitanju naše stvaralaštvo na Kosovu i Metohiji", rekao je glavni i odgovorni urednik časopisa Vidovdanski glasnik Živojin Rakočević na promociji ove publikacije u Domu kulture "Gračanica".
  • 25.06.2022
Politička karijera i javni rad Tomislava Sekulića ostavili su zapažen trag na političkoj sceni Kosova i Metohije krajem 20. veka. U knjigu "Кosovska hronika Tomislava Sekulića", koja je sinoć promovisana u Domu kulture "Gračanica" autor Stojan Sekulić je utkao dokumenta, novinske tekstove, rukopise svog strica, kako bi sačuvao od zaborava njegov dopripnos sredini u kojoj je delovao, ali i stavio na uvid javnosti sve što je relevantno za razumevanje i tumačenje života i rada ovog kosovskog političara.
  • 24.06.2022
Venac: Premijera programa ’’700’’
Povodom 700 godina manastira Gračanica, uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Ansambl ’’Venac’’ sinoć je premijerno izveo koreodramu, program pod nazivom ’’700’’, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.
  • 23.06.2022
Pesnički susreti ’’Aleksandar Aca Despotović’’: Veče protkano ljubavlju prema poeziji
U okviru 28. Mitrovačkog festivala kulture sinoć su u porti hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici otvoreni pesnički susreti "Aleksandar Aca Despotović".
  • 23.06.2022
Promocija knjiga Stojana Sekulića
U okviru  Vidovdanskih svečanosti, Dom kulture "Gračanica" ogranizuje promociju knjiga "Кosovska hronika Tomislava Sekulića" i "Gračanička trilogija", autora akademika prof. dr Stojana Sekulića.
  • 22.06.2022