Vesti
Kultura

Eko art fest u Zubinom Potoku: Pretpremijera prestave “Planeta čista nek zablista”

Predstava za decu „Planeta čista nek zablista“ u izvođenju Dečje i omladinske pozorišne trupe „Mali teatar“ pretpremijerno je izvedena večeras u Zubinom Potoku, u Dom kulture „Stari Kolašin“.
Eko art fest u Zubinom Potoku: Pretpremijera prestave “Planeta čista nek zablista”
Iz predstave (Foto Radio Mitrovica sever)

Predstava koja je rađena po tekstu Slobodana Miljkovića, u režiji Dunje Nikolić, postavljena je u okviru IV Eko art festa.

Sutra od 18h, na sceni Doma kulture “Trepča” u Zečanu, ovu pozorišnu ekološku priču, moći će da vidi i mitrovačka i zvečanska publika.

Do kraja ove poslednje nedelje Eko art festa, u Kosovskoj Mitrovici će u četvrtak 20. oktobra, biti održan koncert grupe E Play, a za isto veče je predviđen i nastup di džeja Batrića. „Danilov doživljaj Beča“ nastupiće u petak 21. oktobra. IV Eko art fest se završava 21. oktobra u „Akvarijusu“, gde će biti otvorena izložba eko-plakata a autoru najboljeg, biće uručena nagrada u iznosu od 1.000 evra.

Ulaz na sve programe je slobodan, osim za koncerte za koje se ulaznica po ceni od 400 dinara, može nabaviti isključivo u pretprodaji u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“. Takođe, za sve programe, neophodno je poneti makar jedan čep, kao doprinos akciji “Čep za hendikep”.

Organizator festivala je mitrovački „Akvarijus“, a ove godine festival podržava Swiss Agency for Development and Cooperation SDC.Ostale vesti

Koreodrama ’’700’’ večeras pred gračaničkom publikom
Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ iz Prištine, izvešće večeras u 19:30 u Domu kulture u Gračanici premijeru koreodrame „700“. Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica. 
  • 03.12.2022
Gračanica: Grafest od 5. do 7. decembra pod sloganom „Posle“
Jedanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi Grafest, održaće se od 05. do 07. decembra u Gračanici, pod sloganom „Posle“. Festival otvara film Gorana Radovanovića "Čekajući Handkea". 
  • 02.12.2022
Rastko Šejić u Akvarijusu
Reditelj, producent i novinar Rastko Šejić biće gost Privatnog kulturnog centra "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici u nedelju, 4. decembra. Od 19.00 sati biće prikazan njegov film "Na veslu priča: Pozdrav pesniku!", a potom će uslediti razgovor sa autorom koji će voditi Ivana Vanovac i Aleksandar Dunđerin. Specijalni gosti će biti pesnici Branka Кasalović i Novica Sovrlić.
  • 02.12.2022
“Ona koja raspušta vojske”: Ženska pobuna protiv rata
Aristofanov komad "Lisistrata" pisan pre 2400 godina, reditelj Boban Skerlić adaptirao je za ovo vreme i dao mu naziv - “Ona koja raspušta vojske”. Glumci Narodnog pozorišta u Prištini večeras su ovu crnu komediju izveli premijerno pred svojom publikom u Gračanici. Prihod o prodatih karata ide u humanitarne svrhe.
  • 30.11.2022
„Ona koja raspušta vojske“ aktuelnija nego ikad
Komad "Ona koja raspušta vojske", urađen po Aristofanovoj komediji "Lisistrata", u dramatizaciji i režiji Bobana Skerlića biće premijerno izveden večeras od 20.00 časova u gračaničkom Domu kulture. „Predstava je spojila antički diskurs sa ekspresionizmom i savremenim pozorištem“, rekao je umetnički direktor Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) Nenad Todorović na konferenciji za medije pred premijeru. 
  • 30.11.2022
Otvorena izložba slika Maje Todić: Prirodno je da budem inspirisana Gračanicom
Izložba slika „Identiteti“ akademske slikarke Maje Todić otvorena je u njenoj rodnoj Gračanici. Na platnu mnoštvo toplih boja, motivi Gračanice, Patrijaršije, monaške odore, Gazimestana. „Prosto je prirodno da kao slikarka rođena u Gračanici budem i inspirisana Gračanicom, ona je vesnik našeg identiteta ali i koren koji se dalje prenosi na ostale prostore“, kaže autorka.
  • 29.11.2022