Vesti
Kultura

Eko art fest u Zubinom Potoku: Pretpremijera prestave “Planeta čista nek zablista”

Predstava za decu „Planeta čista nek zablista“ u izvođenju Dečje i omladinske pozorišne trupe „Mali teatar“ pretpremijerno je izvedena večeras u Zubinom Potoku, u Dom kulture „Stari Kolašin“.
Eko art fest u Zubinom Potoku: Pretpremijera prestave “Planeta čista nek zablista”
Iz predstave (Foto Radio Mitrovica sever)

Predstava koja je rađena po tekstu Slobodana Miljkovića, u režiji Dunje Nikolić, postavljena je u okviru IV Eko art festa.

Sutra od 18h, na sceni Doma kulture “Trepča” u Zečanu, ovu pozorišnu ekološku priču, moći će da vidi i mitrovačka i zvečanska publika.

Do kraja ove poslednje nedelje Eko art festa, u Kosovskoj Mitrovici će u četvrtak 20. oktobra, biti održan koncert grupe E Play, a za isto veče je predviđen i nastup di džeja Batrića. „Danilov doživljaj Beča“ nastupiće u petak 21. oktobra. IV Eko art fest se završava 21. oktobra u „Akvarijusu“, gde će biti otvorena izložba eko-plakata a autoru najboljeg, biće uručena nagrada u iznosu od 1.000 evra.

Ulaz na sve programe je slobodan, osim za koncerte za koje se ulaznica po ceni od 400 dinara, može nabaviti isključivo u pretprodaji u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“. Takođe, za sve programe, neophodno je poneti makar jedan čep, kao doprinos akciji “Čep za hendikep”.

Organizator festivala je mitrovački „Akvarijus“, a ove godine festival podržava Swiss Agency for Development and Cooperation SDC.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023