Vesti
Kultura

Egzit u akciji povezivanja balkanskih gradova

Britanski savet i festival Egzit najavili su saradnju na projektu "Izmiksuj grad - Balkan", kojim će muzički povezati gradove na Balkanu.
Egzit u akciji povezivanja balkanskih gradova
Na svojoj turneji Ghostpoet će obići i Prištinu (Foto Wiki)

Za ovu priliku pozvali su britanskog muzičara Ghostpoeta, koji će u narednih par nedelja, u potrazi za lokalnim izvođačima i talentima, obići Banja Luku, Beograd, Budvu, Novi Sad, Prištinu, Sarajevo, Skoplje i Tiranu.

Organizatori najavljuju da im je želja da stvore "jedinstveno muzičko iskustvo koje će ispričati neočekivanu priču o našem regionu, podstaći razgovor među ljudima i učvrstiti prijateljske odnose među njima".

Ova inicijativa, koja je nazvana "Izmiksuj grad - Balkan" ("Mix the City – the Balkans"), poziva publiku da se uključi u interaktivnu platformu na kojoj svako na svom kompjuteru ili bilo kom mobilnom uređaju može da napravi muzički video miks Balkana i podeli ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

"Zaprepastili su me raznolikost i talenat na koje sam naišao tokom svog istraživanja Balkana. Zaista se radujem početku rada na ovom projektu i tome što ću na ovaj način moći da zabeležim duh svih mesta koje ću posetiti," rekao je Ghostpoet pre polaska na turneju.

Muzika iz ovog projekta će biti dostupna na adresi www.mixthecity.com od jula 2016. godine, a u međuvremenu, na istoj internet adresi, korisnici mogu da istraže i iskuse Tel Aviv i Istanbul.

Više o događaju pogledajte ovde.Ostale vesti

Natalija Utvić pobednica četvrtog ciklusa Likovnih okršaja u “Akvarijusu”
Finalni turnir četvrtog ciklusa Likovnih okršaja, dva puta odlagan zbog pandemije, održan je prethodna dva dana u mitrovičkom PKC „Akvarijus“. Pobedila je, sasvim neočekivano, mada i potpuno zasluženo, Natalija Utvić iz Zubinog Potoka.
  • 19.09.2020
Gračanica: Počinje “Škola filmske magije 6”
Dom kulture "Gračanica"i "Gargantuafilms" iz Beograda organizuju "Školu filmske magije 6". Jedan od predavača, filmski reditelj Danilo Bećković kazao je za RTV Kim da je organizovanje škole dobar način da se pokaže "kako kinematografija i komunikacija funkcionišu u okolnostima kada je nemoguće raditi na uobičajen način".
  • 18.08.2020
Promocija knjige "Ogledi o srpskoj muzici" Dragana Mlađenovića održana je "na daljinu", preko Fejsbuk stranice Doma kulture "Gračanica". O knjizi su govorili autor, te istoričar i umetnički rukovodilac ansambla "Venac" Miloš Cile Mitić.
  • 17.08.2020
“Knjiga je čovekov najbolji prijatelj”
“Svet se menja, ali vrednosti ostaju iste. Knjiga je čovekov najbolji prijatelj, ali prijatelje moramo tražiti i među ljudima. Treba da nadogradimo sebe, jer time nadograđujemo i društvo, a knjiga je tu da nam pomogne”, rekla je za RTV Kim direktorka Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić.
  • 11.08.2020
„Pečat hercega Šćepana“ Živojinu Rakočeviću
Upravni odbor kulturne manifestacije „Trg od ćirilice“ jednoglasno je donеo odluku da ovogodišnji „Pečat hercega Šćepana“ pripadne Živojinu Rakočeviću, knjiženiku i novinaru, pesniku i nacionalnom pregaocu iz Gračanice.
  • 11.08.2020
Virtuelna izložba i razgovor sa slikarkom Irinom Černjavski Šantrić
Dom kulture "Gračanica" večeras priprema virtuelnu izložbu slika i razgovor sa umetnicom Irinom Černjavski Šantrić.
  • 05.08.2020