Vesti
Kultura

Džin k’o mlin u Kosovskoj Kamenici

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ juče je u prepunoj pozorišnoj sali Doma kulture u Kosovskoj Kamenici izvelo predstavu „Džin k’o mlin“.
Džin k’o mlin u Kosovskoj Kamenici
Prepuna sala Doma kulture u Kosovskoj Kamenici (Foto Dom kulture Gračanica)

Predstavi su prisustvovali učenici osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice i „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova.

„Drago nam je što je amatersko pozorište „Janićije Popović“ odvojilo vreme da budu naši gosti. Učenici naše škole nemaju često priliku da prisustvuju pozorišnim predstavama. Nadam se da ćemo i dalje imati saradnju sa ovim pozorištem“, rekla je direktorka OŠ „Desanka Maksimović“ Jadranka Vasić.

Predstava nije ostavila ravnodušnim ni direktora osnovne škole „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova Gorana Stamenkovića.

„Sjajna je predstava, sve je bilo savršeno, gledaoci su bili obuševljeni. Pravi ste profesionalci“, kazao je Stamenković nakon predstave.Ostale vesti

Festival filmova o umetnosti i umetnicima prvi put u Gračanici
"Festival filmova o umetnosti i umetnicima" održaće se po prvi put u Domu kulture "Gračanica" od 3. do 6. oktobra. Ulaz na sve projekcije je slobodan.
  • 02.10.2023
NPP sledeće sedmice obeležava 75 godina postojanja i otvara novu sezonu
Narodno pozorište u Prištini (NPP) će tokom naredne sedmice otvoriti sezonu 2023/2024. i obeležiti 75. godišnjicu postojanja i rada novim izvođenjima predstave "Ženidba", predstavljanjem dopunjenog izdanja monografije o ovom teatru, izložbom fotografija i najavom nove premijere.
  • 30.09.2023
Izložba slika Zorana Furunovića u Galeriji Doma kulture Gračanica 2. oktobra

Galerija umetnosti Priština i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu slika Zorana Furunovića u ponedeljak (2. oktobar) sa početkom od 20 časova, u Galeriji Doma kulture Gračanica.

  • 29.09.2023
Izložba Maje Todić u Novom Sadu
Matica srpska, Srpsko narodno pozorište i Fondacija "Simonida" organizuju izložbu slika "Identiteti" akademske slikarke Maje Todić iz Gračanice, 27.9.2023. godine sa početkom od 18 časova u foajeu Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
  • 26.09.2023
Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023