Vesti
Kultura

Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima

Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Sa nedavne izložbe (Foto Dom kulture)

Program će biti prikazan prema sledećem rasporedu: Za sve posetioce Fejsbuk stranice Doma kulture Gračanica za ponedeljak je pripremljen snimak koncerta ansambla “Renesans” koji 50. godina izvodi našu ranu muziku. Preko Fejsbuka Doma kulture obratiće se Darko Кarajić.

Utorak je dan kada će se odati počast velikom slikaru Zoranu Furunoviću. Uživo na Fejsbuk stranici Doma kulture emitovaće se razgovor o njemu koji će voditi njegova učenica slikarka Maja Todić i istoričar Nebojša Jevtić, a preko linka će se uključivati prijatelji i saradnici.

Za sredu je pripremljen dečji program. Dom kulture emitovaće predstavu “Nasmejani snovi” koja govori o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog. Tako nesrećan pokušava da osvoji srce svoje drage. Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo. Posetiocima Fejsbuk stranice obratiće se reditelj predstave Boško Boškov.

Četvrtak je rezervisan za film. Dom kulture preporučuje filmove „Maska“ Pitera Bogdanovića i „Labud“ Čarlsa Vidora iz knjige Milutina Petrovića „52 idealna filmska vikenda".

U petak će se preko Fejsbuk stranice Doma kulture Gračanica održati tribina o „Pandemija u istoriji“. Učesnici tribine će biti istoričari Jovan Aleksić i Aleksandar Gudžić. Oni će govoriti o epidemijama koje su kroz istoriju, ne samo sejale smrt, već i u velikoj meri uticale na njene tokove i identitet ljudi.Ostale vesti

Svetosavska akademija u Gračanici: Priznanje Sunčici Denić
Tradicionalno, pred praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju, u Gračanici je održana Svetosavska akademija. Priznanje "Đorđe Lekić" ove godine dodeljeno je književnici i naučnoj radnici prof. dr Sunčici Denić iz Vranja.
  • 26.01.2023
Svečana Svetosavska akademija u četvrtak u Gračanici
Svečana Svetosavska akademija održaće se u četvrtak, 26. januara  u prostorijama Doma kulture Gračanica, sa početkom u 12:00 časova.
  • 23.01.2023
Dečji film ’’Vučje bobice’’ u petak u Gračanici
Dečji film "Vučje bobice" reditelja Sretena Jovanovića biće prikazan u petak, 20. januara u 18.00 časova u Domu kulture "Gračanica".
  • 18.01.2023
’’Pobedi uvek prethodi upoznavanje neba’’
Priča o magiji trenutka u kom se svetlost lomi, poezija o najvećoj ljubavi  i erosu sadržanim u molitvi i emociji za najbliže, i na kraju gitara koja je trebalo da otera sav baksuzluk od nove godine, sadržaj su programa kojim je u PKC „Akvarijus“ sinoć dočekana pravoslavna Nova godina.
  • 14.01.2023
Novogodišnji program u Akvarijusu: Lazarević, Dikić, Pavićević
Povodom Pravoslavne Nove godine u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru (PKC) "Akvarijus" će u petak, 13. januara, biti organizovan novogodišnji umetnički program.
  • 12.01.2023
Izložba prostornih instalacija prof. Ester Milentijević

Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, proteklu godinu ispratio je otvaranjem izložbe prostornih instalacija pod nazivom "Spiritualna eleastičnost u lavirintu", profesorke Ester Milentijević.

  • 03.01.2023