Vesti
Kultura

Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima

Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Sa nedavne izložbe (Foto Dom kulture)

Program će biti prikazan prema sledećem rasporedu: Za sve posetioce Fejsbuk stranice Doma kulture Gračanica za ponedeljak je pripremljen snimak koncerta ansambla “Renesans” koji 50. godina izvodi našu ranu muziku. Preko Fejsbuka Doma kulture obratiće se Darko Кarajić.

Utorak je dan kada će se odati počast velikom slikaru Zoranu Furunoviću. Uživo na Fejsbuk stranici Doma kulture emitovaće se razgovor o njemu koji će voditi njegova učenica slikarka Maja Todić i istoričar Nebojša Jevtić, a preko linka će se uključivati prijatelji i saradnici.

Za sredu je pripremljen dečji program. Dom kulture emitovaće predstavu “Nasmejani snovi” koja govori o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog. Tako nesrećan pokušava da osvoji srce svoje drage. Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo. Posetiocima Fejsbuk stranice obratiće se reditelj predstave Boško Boškov.

Četvrtak je rezervisan za film. Dom kulture preporučuje filmove „Maska“ Pitera Bogdanovića i „Labud“ Čarlsa Vidora iz knjige Milutina Petrovića „52 idealna filmska vikenda".

U petak će se preko Fejsbuk stranice Doma kulture Gračanica održati tribina o „Pandemija u istoriji“. Učesnici tribine će biti istoričari Jovan Aleksić i Aleksandar Gudžić. Oni će govoriti o epidemijama koje su kroz istoriju, ne samo sejale smrt, već i u velikoj meri uticale na njene tokove i identitet ljudi.Ostale vesti

Virtuelnom izložbom obeležen Međunarodni dan dece
Povodom Međunarodnog dana deteta, organizacija Domovik u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, a uz podršku UNICEF-a, organizovala je virtuelnu izložbu dečijih radova pod nazivom „Mala umetnost cveta dok sloboda čeka“.
  • 01.06.2020
U četvrtak počinju Vidovdanske svečanosti
Dom kulture Gračanica, bez obzira na epidemiju virusa KOVID-19, za Vidovdanske svečanosti sprema „redovan“ repertoar. Svečanosti će zvanično biti otvorene 04. juna kada će u galeriji Doma kulture početi „Vidovdanska likovna kolonija 2020.“
  • 01.06.2020
„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020