Vesti
Kultura

Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima

Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Sa nedavne izložbe (Foto Dom kulture)

Program će biti prikazan prema sledećem rasporedu: Za sve posetioce Fejsbuk stranice Doma kulture Gračanica za ponedeljak je pripremljen snimak koncerta ansambla “Renesans” koji 50. godina izvodi našu ranu muziku. Preko Fejsbuka Doma kulture obratiće se Darko Кarajić.

Utorak je dan kada će se odati počast velikom slikaru Zoranu Furunoviću. Uživo na Fejsbuk stranici Doma kulture emitovaće se razgovor o njemu koji će voditi njegova učenica slikarka Maja Todić i istoričar Nebojša Jevtić, a preko linka će se uključivati prijatelji i saradnici.

Za sredu je pripremljen dečji program. Dom kulture emitovaće predstavu “Nasmejani snovi” koja govori o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog. Tako nesrećan pokušava da osvoji srce svoje drage. Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo. Posetiocima Fejsbuk stranice obratiće se reditelj predstave Boško Boškov.

Četvrtak je rezervisan za film. Dom kulture preporučuje filmove „Maska“ Pitera Bogdanovića i „Labud“ Čarlsa Vidora iz knjige Milutina Petrovića „52 idealna filmska vikenda".

U petak će se preko Fejsbuk stranice Doma kulture Gračanica održati tribina o „Pandemija u istoriji“. Učesnici tribine će biti istoričari Jovan Aleksić i Aleksandar Gudžić. Oni će govoriti o epidemijama koje su kroz istoriju, ne samo sejale smrt, već i u velikoj meri uticale na njene tokove i identitet ljudi.Ostale vesti

U Gračanici premijerno film
Igrani film "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Gage Antonijevića biće prikazivan narednih sedam dana u Gračanici i drugim sredinama na Kosovu.
  • 24.11.2020
Pesnik Mošo Odalović nagradu poklonio zavičaju
Godišnja nagrada Zadužbine „Rodoljub Nićiforović“ iz Pariza pripala je ove godine srpskom pesniku za decu Mošu Odaloviću koji je ovu nagradu posvetio selu Staro Gracko kod Lipljana.
  • 24.11.2020
Neuspeh festivala
Kampanju „Sloboda ima ime – OVK“, osmislila grupa je od šest umetnika i intelektualaca od kojih su dvoje prikazani beogradskoj publici u sklopu festivala "Mirdita, dobar dan" – umetnica i poslanica DPK Eljiza Hodža, i glumac i režiser, Fatmir Spahiu. Inicijativa mladih za ljudska prava iz Srbije saopštila je da kao neuspeh festivala vidi činjenicu da neki od nekadašnjih učesnika "učestvuju u kampanji slavljenja optuženih za ratne zločine i u pritiscima na rad Specijalizovanih veća u Hagu".
  • 17.11.2020
Učenici nagradama ukrasili Muzičku školu „Stevan Mokranjac“
Muzičku školu „Stevan Mokranjac“ Priština pohađa više od 150 talentovanih osnovaca i srednjoškolaca. Koliko su mladi muzičari sa centralnog Kosova posvećeni i marljivo rade najbolje se ogleda u brojnim nagradama koje krase hodnike ove obrazovne ustanove.
  • 16.11.2020
Gračanica: Sutra otvaranje izložbe
Izložba radova mladih vajara Kosova i Metohije, pod nazivom “Bezimeni”, biće otvorena u petak, 6. novembra od 19 časova u Domu kulture u Gračanica.
  • 05.11.2020
Film „Ime naroda“ otvorio 6. Međunarodni filmski festival KiM

Šesti "Međunarodni filmski festival Kosovo i Metohija" (MFFKIM) otvoren je u Domu kulture Gračanica prikazivanjem filma „Ime naroda“ reditelja Darka Bajića. Do četvrtka publika će imati prilike da pogleda domaće bioskopske hitove i nekoliko stranih.

  • 03.11.2020