"Dnevnik Diane Budisavljević" premijerno u Gračanici

Posle uspeha na festivalima i u bioskopima širom regiona, film „Dnevnik Diane Budisavljević“ stiže i u Gračanicu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Scena iz filma

“Dnevnik Diane Budisavljević”, film koji će publika u Gračanici moći da pogleda u četvrtak, je apsolutni pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja.

U pitanju je istinita je priča o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je za vreme Drugog svetskog rata, sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora.

Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njene smrti pronašla unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

U naslovnoj ulozi gledaćemo Almu Pricu, dok su ostale uloge poverene Igoru Samoboru, Mirjani Karanović, Tihomiru Staniću, Krešimiru Mikiću i drugima. 

Film je snimljen u hrvatsko-slovenačko-srpskoj koprodukciji, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

U Gračanici će biti prikazan u četvrtak 21. novembra od 21 sat. 

Trejler za film možete pogledati OVDE.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane