Vesti
Kultura

"Delirium tremens" u četvrtak u Gračanici

“Delirium tremens”, film Gorana Markovića koji je nedavno prikazan na Niškim Filmskim susretima, u četvrtak 29. avgusta će se naći i pred publikom u Gračanici.
Scena iz filma

Ovaj film je snimljen nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave, a glavnu ulogu tumači Tihomir Stanić.

Priča je o slavnom glumcu koji pomoću alkohola pokušava da izdrži ogroman pritisak života i rada.

Nažalost, upada u alkoholno ludilo, završava u bolnici i kroz niz komičnih situacija pokušava da nađe izlaz, družeći se pritom sa bolesnicima iz sobe.

Pored Stanića, u filmu igraju i Gorica Popović, Svetozar Cvetković, Anita Mančić, Igro Đorđević, Milica Zarić i drugi.

"Delirijum tremens" je do sada dobio dve nagrade. Na međunarodnom filmskom festivalu GMIFF (Green Montenegro International Film Festival), koji je održan od 03. do 06. avgusta 2019. na Durmitoru, nagradu za najboljeg glumca dobio je Tihomir Stanić, a specijalno priznanje za film u celini dobio je RTS kao producent.

Premijera filma u Domu kulture u Gračanici biće prikazana u četvrtak u 21:00 čas.Ostale vesti

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020
Dom kulture
Dom kulture „Gračanica“ je i za sedmu nedelju, koliko traje izolacija i ograničeno kretanje izazvano epidemijom koronvirusa, pripremio kulturni program za posetioce njihove Fejsbuk stranice.
  • 26.04.2020
Časovi baleta od sutra na RTV Kim
Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.
  • 24.04.2020