Vesti
Kultura

Dejan Cukić u Kosovskoj Mitrovici: Muzika je strast

U organizaciji Kulturnog centra „Dragica Žarković“ večeras je u Kosovskoj Mitrovici održano kniževno muzičko veče sa Dejanom Cukićem.
Dejan Cukić u Kosovskoj Mitrovici: Muzika je strast
Dejan Cuki' u Kosovskoj Mitrovici (Foto Radio Mitrovica sever)

Cukić je novinar, pisac, publicista, prevodilac, ali mu se mitrovačka publika najviše obradovala kao muzičaru.

„Zastrašujuće je kada pomislim da sam već 40 godina u muzici. Ja sam zapravo profesionalni obožavalac muzike. Sve što radim, i kada pišem, i kada sam novinar, ja sve radim ne bih li što više i što bolje delio strast prema muzici. Najbolji način za to je kada sam sviraš i pevaš“, rekao je Cukić.

Cukić je upoznao mitrovačku publiku sa njegovom muzičkom karijerom, a bilo je reči i o njegovim prvim novinarskim poduhvatima, u kojima mu je mnogo pomogao, kako kaže, nedavni mitrovački gost Peca Popović.

Pevali su se hitovi od Bulevara do Sporog ritam benda, Trenutni let,Letnje kiše, Milica, ilustrativno su upotpunjavali Cukićevu nadahnutu sagu o muzičkoj pasiji.

Cukić je govorio i o svojim knjigama „Muzika je najbolja – lik i delo Frenka Vinsenta Zape Mlađeg“ (2001), „The Rolling Stones – uputstvo za upotrebu“ (2007), i „45 obrtaja – priče o pesmama“ (2007).

Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023