Vesti
Kultura

Dečja predstava "Slatki nemir" sutra u Donjoj Gušterici

Predstava “Slatki nemir”, Tode Nikoletića biće izvedena sutra pred publikom u Donjoj Gušterici.
Dečja predstava
Detalj iz predstave "Slatki nemir" (Foto Nikola Ilić)

U Domu kulture u 11 sati, najmalađi, ali i oni stariji moći će da uživaju u predstavi “Slatki nemir” amaterskog pozorišta “Janićije Popović”, a po scenariju Mihaila Laptoševića.

Predstava „Slatki nemir“ je priča o dečacima koji su zaljubljeni u devojčice. Tako zaljubljeni pokušavaju da osvoje srce svojih draga. Predstava govori i o odrastanju, sazrevanju i puberteskim problemima i nedoumicama.

„Odabrali smo tekst Tode Nikoletića, zato što mi je cilj da deca budu slobodna i samouverena u svojim odlukama, kako bi jednog dana kada odrastu mogli da izaberu koga će uzeti za ruku da sa njim razmenjuju misli, rečenice, osećanja, kako bi u budućem odnosu na relaciji dečak-devojčica bili laki, neopterećeni, bez straha ili nervoze i da ih taj osećaj ne sputava kasnije u životu da budu slobodni“, reči su reditelja predstave Mihaila Laptoševića.

Duhovitost i muzika čine ovu predstavu još zanimljivijom.

Predstavu igraju glumci AP “Janićije Popović’”, koje radi u sklopu Doma kulture “Gračanica’”.



Ostale vesti

Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020