Vesti
Kultura

Dečja predstava "Slatki nemir" sutra u Donjoj Gušterici

Predstava “Slatki nemir”, Tode Nikoletića biće izvedena sutra pred publikom u Donjoj Gušterici.
Dečja predstava
Detalj iz predstave "Slatki nemir" (Foto Nikola Ilić)

U Domu kulture u 11 sati, najmalađi, ali i oni stariji moći će da uživaju u predstavi “Slatki nemir” amaterskog pozorišta “Janićije Popović”, a po scenariju Mihaila Laptoševića.

Predstava „Slatki nemir“ je priča o dečacima koji su zaljubljeni u devojčice. Tako zaljubljeni pokušavaju da osvoje srce svojih draga. Predstava govori i o odrastanju, sazrevanju i puberteskim problemima i nedoumicama.

„Odabrali smo tekst Tode Nikoletića, zato što mi je cilj da deca budu slobodna i samouverena u svojim odlukama, kako bi jednog dana kada odrastu mogli da izaberu koga će uzeti za ruku da sa njim razmenjuju misli, rečenice, osećanja, kako bi u budućem odnosu na relaciji dečak-devojčica bili laki, neopterećeni, bez straha ili nervoze i da ih taj osećaj ne sputava kasnije u životu da budu slobodni“, reči su reditelja predstave Mihaila Laptoševića.

Duhovitost i muzika čine ovu predstavu još zanimljivijom.

Predstavu igraju glumci AP “Janićije Popović’”, koje radi u sklopu Doma kulture “Gračanica’”.Ostale vesti

Proglašeni pobednici literarnog i likovnog konkursa
Radovi povodom Vidovdana nastali na konkursu Književnog kluba "Kosovski božur" iz Vitine koji funkcioniše u okviru Tehničke škole Vitina i ove godine su promovisali mlade talente iz književno – umetničke delatnosti.
  • 01.07.2022
Nenametljiv stvaralački put  Jovane Micić

Potrebu za pisanjem osetila je, kako kaže, relativno kasno. Svesna svog talenta, ali ne zamišljajući sebe kao pesnika i stvaraoca, prepustila se „peru“ bez prevelikih ambicija i želja da njena poezija bude primećena.

  • 30.06.2022
Otvorena završna izložba studenata Fakulteta umetnosti

Tradicionalna završna izložba radova studenata osnovnih i master akademskih studijskih programa slikarstva, vajarstva, grafike i grafičkog dizajna Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, otvorena je sinoć.

  • 29.06.2022
Završni koncert polaznica Škole baleta u Gračanici
Baletska škola u Gračanici večeras je imala svoj završni koncert. Nastup balerina bio je i poslednja manifestacija u okviru ovogodišnjih „Vidovdanskih svečanosti“. Novu baletsku sezonu počeće u septembru.
  • 28.06.2022
Vidovdansko pesničko bdenije: Ljudski životi sve nestvarniji
Vidovdanske književne nagrade uručene su sinoć ovogodišnjim dobitnicima u porti manastira Gračanica tokom tradicionalnog "Vidovdanskog pesničkog bdenija". "Vidim da su ljudski životi i prilike u kojima živimo sve nestvarniji", zahvalio se Slobodan Zubanović. Publici se predstavio i Big Bend RTS-a.
  • 28.06.2022
’’To što ti je u srcu iznesi odmah, ne čekaj sutra’’
Više knjiga Penelope Skaj, jedne od najprodavanijih autorki Njujork Tajmsa, knjiga Slavoja Žižeka "Kao lopov usred belog dana", "Tuđa pravila" i "Svet po Garpu" Džona Irvinga u izdanju "Lagune", "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića, "Zamalek" Dejana Tiaga Stankovića, knjige Megi Stivoter u izdanju ’Publik praktikuma" – iza korica svih ovih knjiga stoji Predrag Peđa Marković.
  • 27.06.2022