Vesti
Kultura

Cile Marinković poklonio svoju sliku Gračanici

Poznati srpski slikar Milan Cile Marinković poklonio je Galeriji Doma kulture u Gračanici sliku pod nazivom „U pariskom metrou“.
Cile Marinković poklonio svoju sliku Gračanici
Slika Cileta Marinkovića (Foto Dom kulture)

Kako navode iz Doma kulture, gest čuvenog slikara obogatiće fundus ove ustanove i kulturnu ponudu.

Milan Cile Marinković dobio je prošle godine nagradu „Longin“ za životno delo, koju Dom kulture „Gračanica“ uručuje svake godine pred Vidovdan.

Njegova izložba otvorila je ovogodišnje Vidovdanske svečanosti, a nagradu je primila njegova ćerka, princeza Danica Karađorđević.

Milan Cile Marinković rođen je u Beogradu, izlagao je na preko 250 zajedničkih i samostalnih izložbi u Jugoslaviji, Francuskoj, Sjedinjenim državama, Belgiji, Italiji, Španiji itd. Dobitnik je većeg broja priznanja i nagrada. Od 1992. godine živi i radi u Parizu.Ostale vesti

Žarko Milenković u užem krugu kandidata za nagradu ’’Branko Miljković’’
Pesnik sa centralnog Kosova Žarko Milenković se nalazi u užem krugu od 12 kandidata za nagradu "Branko Miljković" koja se dodeljuje za najbolju knjigu poezije na srpskom jeziku u 2022. godini, saopšteno je iz Niškog kulturnog centra.
  • 30.03.2023
„Umetnik je najjači kada je neraskidivim nitima vezan za korene svoga naroda“
Izložba radova akademika Svetomira Arsića Basare otvorena je sinoć u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. 
  • 30.03.2023
Gračanica: Opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“
Učenici osnovnih i srednjih škola takmičili su se u kazivanju stihova na 54. opštinskoj smotri recitatotra „Pesniče naroda mog“ u Domu kulture „Gračanica“. 
  • 29.03.2023
Kabaretska predstava
Na sceni Doma kulture "Gračanica" u ponedeljak 03. aprila u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstva "Čeznem da vam kažem" Teatra Vuk.
  • 28.03.2023
Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023