Vesti
Kultura

Četvrti MEDIMUS u Prizrenu

U atrijumu crkve Svetog Spasa u Przrenu od 23. do 25. avgusta biće održan Međunarodni festival srednjovekovne muzike „MEDIMUS“. „Sve ljubitelje muzike očekuje veliki umetnički doživljaj sa odličnim muzičarima“, poručuju organizatori.
Četvrti MEDIMUS u Prizrenu
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Festival srednjovekovne muzike „MEDIMUS“ već četvrtu godinu zaredom u Prizrenu organizuju Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli uz pomoć i podršku Doma kulture Gračanica i fondacije „Sveti Arhangeli“.

Organizator Bojan Babić iz Društva prijatelja manastira Sveti Arhangeli kaže da će ove godine nastupiti veoma značajni i dobri umetnici iz Mađarske, Grčke, Slovenije, centralne Srbije.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće i grupa Renesans koja proslavlja 50 godina postojanja.
„Iza ove grupe je jedna velika tradicija. To je jedan od naših najpoznatijih ansambala koji predstavlja tu vrstu muzike. Značajan će biti i Grčki vizantijski hor koji po prvi put gostuje u Srbiji. Taj hor je poznat u svetskim razmerama i to je nešto što ne bi trebalo propustiti“.

Za sve zainteresovane organizovan je i prevoz.

„Dolazi nekoliko autobusa iz centrane Srbije, Mitrovice, Zubinog Potoka, Gračanice. Predviđamo da će dosta ljudi doći, već imamo najava iz naših krajeva sa Kosova i Metohije i centralne Srbije. Očekujemo jedan divan događaj u Prizrenu“.Ostale vesti

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020
Dom kulture
Dom kulture „Gračanica“ je i za sedmu nedelju, koliko traje izolacija i ograničeno kretanje izazvano epidemijom koronvirusa, pripremio kulturni program za posetioce njihove Fejsbuk stranice.
  • 26.04.2020
Časovi baleta od sutra na RTV Kim
Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.
  • 24.04.2020