Vesti
Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ oduševio mališane u Gračanici

Trećeg dana pozorišnog festivala „Mali Joakim“ pred najmlađom pubilikom u Domu kulture Gračanica izvedena je predstava „Čarobnjak iz Oza“ Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.
„Čarobnjak iz Oza“ oduševio mališane u Gračanici
Iz predstave (Foto NPP)

Raspored predstava za naredne dane

13.5. PALČICA - Pozorište lutaka Niš
14.5. SREBRNI CAR - PULS Teatar Lazarevac
15.5. MAČAK OTIŠAO U HAJDUKE - Kruševačko pozorište
16.5. TRI PRASETA - Kruševačko pozorište

Sala Doma kulture je i danas bila puna dece koja su gledala ovu predstavu. Ivan Stojković kaže za RTV Kim da im radost i osmesi na licima dece nakon predstave daju snage i elana za dalji rad.

„Na osnovu osmeha i sugestija dece mislim da je predstava oduševila publiku. Danas su nam u poseti bila deca iz OŠ `Miladin Mitić` iz Lapljeg Sela, kao i deca iz Gračanice koja samovoljno dolaze na festival, jer je otvorenog tipa i ulaz je besplatan“, rekao je Stojković.

U saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem, Dom kulture Gračanica organizuje prevoz dece iz različitih sredina kako bi došli i pogledali predstave.

„Sutra je na repertoaru predstava `Palčica` u izvođenju Lutkarskog pozorišta iz Niša i očekujemo da nam dođu mališani iz OŠ `Ugljare` iz Ugljara i OŠ `Sveti Sava` iz Sušice. U ponedeljak su trebala da nam dođu deca iz Osojana, međutim zbog problema sa transportom oni će nam doći sutra i nadam se da će uživati u jednoj pravoj i profesionalnoj predstavi“, zaključio je Stojković.

Najmlađa publika na Kosovu narednih dana imaće priliku da pogleda još četiri predstave za decu teatara koji su članovi Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ po izboru ovogodišnjeg selektora festivala mr Spasoja Ž. Milovanovića.

Zatvaranje festivala predviđeno je za nedelju kada će biti dodeljene nagrade za najbolju predstavu. Publika tada imati priliku da pogleda predstavu "Tri praseta" u čast nagrađenih a u izvođenju Kruševačkog pozorišta.Ostale vesti

„Antigona“ otvara festival „Joakim Vujić“

Predstava "Antigona", po Sofokleu, a u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", otvoriće 57. pozorišni festival "Joakim Vujić" koji će biti održan u Leskovcu od 23. do 30. septembra.

  • 22.09.2021
Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021