Vesti
Kultura

„Čarobnjak iz Oza“ oduševio mališane u Gračanici

Trećeg dana pozorišnog festivala „Mali Joakim“ pred najmlađom pubilikom u Domu kulture Gračanica izvedena je predstava „Čarobnjak iz Oza“ Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.
„Čarobnjak iz Oza“ oduševio mališane u Gračanici
Iz predstave (Foto NPP)

Raspored predstava za naredne dane

13.5. PALČICA - Pozorište lutaka Niš
14.5. SREBRNI CAR - PULS Teatar Lazarevac
15.5. MAČAK OTIŠAO U HAJDUKE - Kruševačko pozorište
16.5. TRI PRASETA - Kruševačko pozorište

Sala Doma kulture je i danas bila puna dece koja su gledala ovu predstavu. Ivan Stojković kaže za RTV Kim da im radost i osmesi na licima dece nakon predstave daju snage i elana za dalji rad.

„Na osnovu osmeha i sugestija dece mislim da je predstava oduševila publiku. Danas su nam u poseti bila deca iz OŠ `Miladin Mitić` iz Lapljeg Sela, kao i deca iz Gračanice koja samovoljno dolaze na festival, jer je otvorenog tipa i ulaz je besplatan“, rekao je Stojković.

U saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem, Dom kulture Gračanica organizuje prevoz dece iz različitih sredina kako bi došli i pogledali predstave.

„Sutra je na repertoaru predstava `Palčica` u izvođenju Lutkarskog pozorišta iz Niša i očekujemo da nam dođu mališani iz OŠ `Ugljare` iz Ugljara i OŠ `Sveti Sava` iz Sušice. U ponedeljak su trebala da nam dođu deca iz Osojana, međutim zbog problema sa transportom oni će nam doći sutra i nadam se da će uživati u jednoj pravoj i profesionalnoj predstavi“, zaključio je Stojković.

Najmlađa publika na Kosovu narednih dana imaće priliku da pogleda još četiri predstave za decu teatara koji su članovi Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ po izboru ovogodišnjeg selektora festivala mr Spasoja Ž. Milovanovića.

Zatvaranje festivala predviđeno je za nedelju kada će biti dodeljene nagrade za najbolju predstavu. Publika tada imati priliku da pogleda predstavu "Tri praseta" u čast nagrađenih a u izvođenju Kruševačkog pozorišta.Ostale vesti

Koncert u čast jubileja, 7 vekova manastira Gračanice
Povodom jubileja, 7 vekova manastira Gračanice, učenici muzičkih škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i "Stevan Hristić" iz Staništora, hora „Simonida“ i crkvenog hora „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovce održali su koncert u Domu kulture.
  • 16.06.2021
Diskusija i izložba u PKC-u
Alternativna Internet stranica, večeras u 19 časova u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", organizuje diskusiju "Alternativna mesta okupljanja - samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu...". Iste večeri biće otvorena izložba fotografija Sunčice Andrejević, dok će u muzičkom delu programa nastupiti Ilda Krama. 
  • 14.06.2021
Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

  • 10.06.2021
Nataša Tasić Knežević: Ljubav je srž života
Operska diva moćnog glasa Nataša Tasić Knežević zadivila je večeras publiku u Gračanici ne samo svojim talentom i izvođenjem, već i neposrednošću, ljubaznošću i toplinom.
  • 09.06.2021
’’Akvarijus’’: Predstavljanje slikovnice ’’Utine i Miljanine boje prirode’’
Slikovnica za decu „Utine i Miljanine boje prirode“ (2021) biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 10. juna 2021. godine, u 12 časova.
  • 09.06.2021
Operska diva Nataša Tasić Knežević nastupa u Gračanici
Operska diva iz Beograda Nataša Tasić Knežević održaće koncert u Domu kulture u Gračanici u sredu od 18 časova.
  • 07.06.2021