Vesti
Kultura

Branka Kasalović u "Akvarijusu"

Gošća Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u četvrtak 4. februara 2021. godine od 18 časova biće književnica iz Zubinog Potoka Branka M. Kasalović.
Branka Kasalović u
Branka M. Kasalović (Printskrin JuTjub)

Povod za razgovor sa Kasalovićevom je njena nova knjiga "Who are you" o kojoj će govoriti pisac i književni kritičar Žarko Milenković i novinarka Ivana Vanovac. Specijalna gošća je Milena Kasalović (vokal). Ulaz je slobodan.

Branka M. Kasalović rođena je 1971. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde je završila gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Prištini sociologiju i filozofiju. Poeziju je počela da objavljuje još kao student, devedesetih godina prošlog veka, u prištinskom časopisu za književnost "Novi svet".

Objavila je knjigu priča "Skupljači jesenjeg lišća" (2013) za koju je dobila Čučkovu nagradu u Han Pijesku. Objavila je i dve zbirke pesama: "Glas iz peščanika" (2017) i "Who are you" (2019).

Živi u Zubinom Potoku gde radi kao profesor sociologije i filozofije u srednjoj školi "Grigorije Božović".

Više o Branki Kaslović i njenoj novoj knjizi možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Antigona, raskoš na sceni

Još jedna sjajna predstava Nenada Todorovića, reditelja Narodnog pozorišta u Prištini. Večeras je premijerno izvedena dugo očekivana "Antigona". Ova Sofoklova antička tragedija praćena je bogatim kostimima, scenografijom, songovima i orkestrom na bini.

  • 08.05.2021
’’Antigona’’ ili zašto je pobuna nemoguća

Tragedija „Antigona“ koju je, prema Sofokleovom tekstu, adaptirao i režirao Nenad Todorović, sutra će biti premijerno izvedena od 19:00 na sceni Doma kulture “Gračanica”. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara.

  • 07.05.2021
„Mali Joakim“ naredne nedelje u Gračanici
Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
  • 06.05.2021
Predstava Antigona premijerno u Gračanici
Sofoklova drama „Antigona“ koju je adaptirao i režirao Nenad Torodović svoju premijeru će imati u subotu 8. maja u 19 časova u Gračanici.
  • 05.05.2021
’’Autoprotest’’ Vuka Đurića
Izložba „Autoprotest“ likovnog umetnika Vuka Đurića iz Čačka biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 28. aprila 2021. godine u 19 časova.
  • 27.04.2021
“Priča o snalaženju porodice u različitim sistemima”
Premijera predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji” izvedena je sinoć u Gračanici. Reč je o komadu koju su, prema tekstu Bore Ćosića a u režiji Ivana Vukovića, u korpodukciji uradili  Narodno pozorište u Prištini i Kruševačko pozorište.
  • 27.04.2021