Vesti
Kultura

Branka Kasalović u "Akvarijusu"

Gošća Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u četvrtak 4. februara 2021. godine od 18 časova biće književnica iz Zubinog Potoka Branka M. Kasalović.
Branka Kasalović u
Branka M. Kasalović (Printskrin JuTjub)

Povod za razgovor sa Kasalovićevom je njena nova knjiga "Who are you" o kojoj će govoriti pisac i književni kritičar Žarko Milenković i novinarka Ivana Vanovac. Specijalna gošća je Milena Kasalović (vokal). Ulaz je slobodan.

Branka M. Kasalović rođena je 1971. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde je završila gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Prištini sociologiju i filozofiju. Poeziju je počela da objavljuje još kao student, devedesetih godina prošlog veka, u prištinskom časopisu za književnost "Novi svet".

Objavila je knjigu priča "Skupljači jesenjeg lišća" (2013) za koju je dobila Čučkovu nagradu u Han Pijesku. Objavila je i dve zbirke pesama: "Glas iz peščanika" (2017) i "Who are you" (2019).

Živi u Zubinom Potoku gde radi kao profesor sociologije i filozofije u srednjoj školi "Grigorije Božović".

Više o Branki Kaslović i njenoj novoj knjizi možete pročitati OVDE.Ostale vesti

„Antigona“ otvara festival „Joakim Vujić“

Predstava "Antigona", po Sofokleu, a u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", otvoriće 57. pozorišni festival "Joakim Vujić" koji će biti održan u Leskovcu od 23. do 30. septembra.

  • 22.09.2021
Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021