Vesti
Kultura

Branka Kasalović u "Akvarijusu"

Gošća Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u četvrtak 4. februara 2021. godine od 18 časova biće književnica iz Zubinog Potoka Branka M. Kasalović.
Branka Kasalović u
Branka M. Kasalović (Printskrin JuTjub)

Povod za razgovor sa Kasalovićevom je njena nova knjiga "Who are you" o kojoj će govoriti pisac i književni kritičar Žarko Milenković i novinarka Ivana Vanovac. Specijalna gošća je Milena Kasalović (vokal). Ulaz je slobodan.

Branka M. Kasalović rođena je 1971. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde je završila gimnaziju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Prištini sociologiju i filozofiju. Poeziju je počela da objavljuje još kao student, devedesetih godina prošlog veka, u prištinskom časopisu za književnost "Novi svet".

Objavila je knjigu priča "Skupljači jesenjeg lišća" (2013) za koju je dobila Čučkovu nagradu u Han Pijesku. Objavila je i dve zbirke pesama: "Glas iz peščanika" (2017) i "Who are you" (2019).

Živi u Zubinom Potoku gde radi kao profesor sociologije i filozofije u srednjoj školi "Grigorije Božović".

Više o Branki Kaslović i njenoj novoj knjizi možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Ponovo radi Škola glume NPP-a!
Škola glume Narodnog pozorišta u Prištini nastavlja sa radom u Domu kulture Gračanica u sredu, 10. marta 2021. godine.
  • 01.03.2021
Restaurisani spomen krst ponovo istaknut u dvorištu Doma kulture
Danas je u dvorištu Doma kulture "Gračanica" postavljen restaurisani spomen krst "Srbi Кosovci - za krst časni i slobodu zlatnu" posvećen stradalim Srbima u NATO bombardovanju i tokom egzodusa 1999. godine.
  • 01.03.2021
’’Uprkos svemu’’ u gradu na Ibru
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića, posvećen radu Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, priča je o kolektivu koji je pokazao da se ljubav prema umetnosti ne može uništiti. Film koji kroz priču o životu jedne institucije, govori o sudbini srpskog naroda, kulture, postojanja i identiteta na Kosovu, prikazan je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 26.02.2021
Projekcija filma
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića posvećen radu Narodnog pozorišta Priština biće premijerno prikazan danas u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.
  • 25.02.2021
Veče ruskih romansi u Gračanici
U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
  • 25.02.2021
Ne postoji pilula za sreću
Predstava „Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića, a u režiji Isidore Goncić, premijerno je izvedena pred publikom u Gračanici. "Predstava je izgledala baš kako sam želela, tako da sam presrećna", rekla je rediteljka nakon premijere. Publika je trud ekipe NPP-a pozdravila dugotrajnim aplauzom.
  • 24.02.2021