Vesti
Kultura

Bojan Zulfikarpašić na festivalu u Prištini

Renomirani pijanista i producent nastupiće 21. juna na muzičkom festivalu u Prištini, koji u saradnji sa Opštinom Priština, organizuju Ambasada Francuske na Kosovu i Francuski savet.
Bojan Zulfikarpašić na festivalu u Prištini
Bojan Z (Foto blogs.mediapart.fr)

Festival će 21. juna, na Svetski dan muzike, osim Bojana Z (što je njegovo umetničko ime) ugostiti i pevačicu Brandli Batler i Pendatif, pop grupu iz Bordoa u Francuskoj.

Bojan Z će publici predstaviti svoj novi projekat "Modern Times" koji je inspirisan filmovima Čarlija Čaplina i muzikom prošlosti, uz moderne elektronske zvuke i plesove evropske, afričke i kreolske kulture.

Koncerti će biti održani na otvorenom, u amfiteatru "Zahir Pajaziti" koji se nalazi na bulevaru Majke Tereze i besplatni su za sve znatiželjne.

Bojan Z je u februaru oduševio beogradsku publiku zajedničkim nastupom sa Vasilom Hadžimanovim kada su na Kolarcu predstavili repertoar sastavljen od njihovih kompozicija i poznatih numera moderne muzike.  

Društvene mreže su se nakon koncerta brujale "Beograd je svet!", "Kakva energetska bomba!", "Najbolji koncert u ovoj dekadi".

Zulfikarpašić živi u Francuskoj 1988. godine, gde mu je 2002. Žak Širak uručio orden viteza reda umetnosti i književnosti. Dobitnik je nagrade ’’European Jazz Prize’’ za 2005. godinu za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi.Ostale vesti

Putujući bioskop stigao u Goraždevac

Putujući bioskop iz Gračanice gostovao je sinoć u Goraždevcu gde su prikazana dva filma - “Ala je lep ovaj svet” i “Kašej: Kradljivac nevesti”.

  • 06.10.2022
Uroš Petrović u ’’Akvarijusu’’
Najpopularniji srpskih književnik za decu i mlade, inovator u oblasti literature i obrazovanja, Uroš Petrović, biće gost Privatnog kulturnog centra (PKC) "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici u četvrtak, 6. oktobra od 18.00 časova.
  • 05.10.2022
Milan Knežević: Kad god dođem na KiM, ustvari se vraćam kući
U Domu kulture u Gračanici sinoć je održan Književni portret Milana Kneževića, kome je uručeno i priznanje „Velika Gramata“ Društva književnika KiM. „Ako mi zaboravimo Kosovo i Metohiju, neka nas ne zaboravi samo desnica, nego neka nas proklinju naši potomci, a neka nas se preci stide gore na nebu“, poručio je u Gračanici pesnik i političar iz Podgorice Milan Knežević.
  • 05.10.2022
Na
Druga po redu "Pijaca knjiga" otvorena je sinoć u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici. Promovisana je knjiga aforističara Jovana Zafirovića.
  • 04.10.2022
Otvara se pijaca knjiga u ’’Akvarijusu’’
Besedom o knjizi Nevene Milosavljević, predstavljanjem knjige aforizama "Glavom kroz stid" dobitnika Vibove nagrade Jovana Zafirovića, te muzičkim nastupom Petra Rakića (gitara) i Dragane Milić (vokal) večeras (ponedeljak, 3. oktobar) u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" biće svečano otvorena druga po redu "Pijaca knjiga".
  • 03.10.2022
U Prizrenu počela radionica ’’Pesme prizrenske’’

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena počela je radionica pod nazivom „Pesme prizrenske“ koju organizuje umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“.

  • 01.10.2022