Vesti
Kultura

"Bogoslovija zvuci" na Fejsbuk stranici Doma kulture

Od 18 časova, na Fejsbuk stranici Dom kulture Gracanica, biće prikazan dokumentarni film ,,Bogoslovija zvuci", reditelja Predraga Radonjića.
Prizrenska Bogoslovija (Foto arhiva Kim)

Kroz sliku i zvuk, gotovo bez govora, film prikazuje život budućih sveštenika i rad u Bogosloviji “Кirilo i Metodije” u Prizrenu, nakon obnove 2011. godine. Film se našao na repertoaru Grafesta-a 2015. godine u sklopu revijalnog programa.

Osim ovog, Dom kulture Gračanica preporučio je još dva filma iz knjige ,,52 idealna filmska vikenda“ režisera Milutina Petrovića.

U pitanju su dva manje poznata filma, "Dani vina i ruža" i "Zalazak sunca", reditelja Blejka Edvardsa, koga svi znaju po komedijama sa Piterom Selersom. Njegov značaj za svetsku kinematografiju ipak nadilazi popularnost serije filmova o "ružičastom panteru".Ostale vesti

Premijerom predstave "Ribarske svađe" u režiji Milana Karadžića, Narodno pozorište u Prištini započinje novu pozorišnu godinu.
  • 25.01.2021
Učenici muzičke škole u Lapljem Selu nagrađeni sa devet priznanja
Na Međunarodnom takmičenju klavirista koje je od 23. do 30. decembra 2020. godine održano u OŠ „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su tri treće nagrade i jednu pohvalu. Tako su okončali godinu koja je za njih bila zaista uspešna jer su za nepunih mesec dana osvojili čak devet priznanja i nagrada.
  • 23.01.2021
Tamara Tomanović: Nasilje poprima sve veće razmere

"Nažalost, mislim da će proći i hiljadu godina i da će priča o demonstraciji sile nad slabijima biti aktuelna. Nakon premijere filma "Polomljeno rebro" mnogo žena mi je pisalo da mi kažu da su se pronašle u svakoj mojoj rečenici i šta su sve proživele od partnera. Ni sama nisam bila svesna koliko je nasilje učestalo i ne pričam samo o fizičkom, govorim i o psihičkom nasilju, koje poprima sve veće razmere. Nadam se da će ovaj film ohrabriti one žene koje nemaju snage ili mogućnosti ili se, prosto, plaše da napuste zlostavljača, kaže za Telegraf glumica Tamara Tomanović, junakinja "Polomljenog rebra", koje je podržao Populacioni fond Ujedinjenih nacija.

  • 22.01.2021
Gračanica: Tribina

Dom kulture „Gračanica“ organizuje tribinu „Strah i raseljeništvo u stvaranju mladih“ u okviru koje će predstaviti likovni portret mlade goranske likovne umetnice Julije Hočko. Tribina će se održati u petak u 18 časova putem Fejsbuk stranice Doma kulture.

  • 21.01.2021
„Sirano“ ponovo oduševio mališane u Gračanici
Izvođenjem predstave „Sirano“ Narodno pozorište u Prištini započelo je novu godinu. Mališani su uživali u komadu Edmonda Rostana, a Dom kulture Gračanica otvorio je svoj program za 2021. godinu.
  • 12.01.2021
Predstava
Pozorišna predstava "Sirano" Narodnog pozorišta u Prištini, a u režiji Nenada Todorovića, igraće se danas u Domu kulture "Gračanica".
  • 12.01.2021