Bogat kulturni sadržaj u oktobru

Poklonici kulture i umetnosti u Gračanici će tokom oktobra moći da uživaju u bogatim i zanimljivim programima Doma kulture.

Podeli ovaj članak sa:
 • Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Ono što je novina za oktobar u odnosu na leto za nama, po rečima Aleksandra Gudžića iz Doma kulture, odnosi se na pozorišni program.

„Sve počinje 8. oktobra akademijom koju organizuje Narodno pozorište iz Prištine. Oni će tokom oktobra izvesti dve svoje predstave, jedna je `Ivkova slava u Prizrenu`, koja će se igrati 08. oktobra u Gračanici, a druga je `Uspavana lepotica`, koja će za najmlađu pubiku biti izvedena u Donjoj Gušterici i Goraždevcu“, naveo je Gudžić.

I amatersko pozorište „Janićije Popović“ pripema dve nove predstave, napominje on. Jedna predstava je „Slatki nemir“, dok se druga zove „Ničija zemlja“, sa kojom će, kako je Gudžić rekao, nastupiti i na Festivalu dramskih amatera sela Srbije u Malom Crniću 19. oktobra.

„U prvoj predstavi `Slatki nemir`, od poznatog i priznatog dečijeg stvaraoca Tode Nikoletića, govorimo o odrastanju mališana, o prvom zaljubljivanju, dakle o svemu onome što život čini zanimljivim. U drugoj predstavi `Ničija deca`, koju igra starija grupa naše sekcije glume, govormo o postkonfliktnom društvu, o sudbinama ljudi na KiM nakon rata 1999. godine“, objašnjava Gudžić.

Četvrtak je, kao i do sada, rezervisan za filmove i za najnovija ostvarenja iz sveta kinematografije.

„Taj filmski program je koncipiran da i za decu, ali i za odrasle, organizujemo projekcije filmova. Kao i do sada, 17 časova je vreme rezervisano za crtaće, dok su u nekom kasnijem terminu akcioni filmovi, trileri i drame“, kazao je Gudžić i podsetio da je počela sa radom i treća sezna Škole baleta, kao i da će u narednom periodu početi sa radom i Škola glume koju zajednički organizuju Dom kulture Gračanica i Narodno pozorište u Prištini.

„Koristim priliku da pozovem sve roditelje da pošalju svoju decu u škole baleta i glume, da na jedan kvalitetan način provode svoje vreme na daskama koje život znače, gde je sve dozvoljeno, da se uče novim veštinama i timskom radu“, rekao je Aleksandar Gudžić.

Ostale vesti

 • Promocija knjige o Tomislavu Sekuliću

  Promocija knjige o Tomislavu Sekuliću

  Promocija knjige „Tomislav Sekulić – Čovek u svom vremenu“, koju su pripremili Đorđe Jevtić i Momčilo Trajković biće održana večeras od 19 časova u Domu kulture "Gračanica".

 • Nova sezona likovnih okršaja u ’’Akvarijusu’’

  Nova sezona likovnih okršaja u ’’Akvarijusu’’

  Mečevima između Aleksandre Grozdanović iz Leskovca i Davida Pavlovića iz Kraljeva, te Anđele Radenković Popović iz Grabovca i Milice Grbović iz Niša počinje četvrta po redu sezona Likovnih okršaja u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

 • TOG: Edukativne posete manastiru i arheološkom parku

  TOG: Edukativne posete manastiru i arheološkom parku

  Turistička organizacija Gračanice i ove godine organizuje edukativne posete za učenike svih osnovnih škola na teritoriji opštine. Posete će biti održane od 14. do 16. oktobra, pri čemu će svakog dana dve osnovne škole imati priliku da obiđu manastir i arheološki park.

 • „Uspavana lepotica“ odigrana u Goraždevcu

  „Uspavana lepotica“ odigrana u Goraždevcu

  Predstava “Uspavana lepotica” nakon Donje Gušterice prikazana je danas i u Goraždevcu. Glumci Narodnog pozoriišta Priština, uspeli su da nasmeju i pošalju poučnu poruku deci iz Goraždevca.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane