Vesti
Kultura

Banović Strahinja večeras na festivalu u Šapcu

Pozorišna predstava Banović Strahinja koju je za Prištinsko pozorište režirao Nebojša Bradić večeras će premijerno biti izvedena pred šabačkom publikom, na festivalu “Pozorišno proleće”.
Banović Strahinja večeras na festivalu u Šapcu
Nebojša Đorđević kao Banović Strahinja (Foto Goran Andrejević)

Ovu predstavu, glumci Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici su pripremali zajedno sa svojim kolegama iz Šabačkog pozorišta.

U njoj igraju Nebojša Đorđević, Milena Jakšić, Milan Vasić, Zoran Karajić, Dušan Simić, Igor Damnjanović, Anika Grujić, Uroš Novović i Marko Panajotović.

Večerašnje izvođenje u Šapcu na festival “Pozorišno proleće” izvodi se u čast nagrađenih.

Predstava Banović Strahinja premijerno je izvedena u Gračanici 12. aprila a dan kasnije i u Zvečanu.

Kako je najavljeno iz Pozorišta, beogradska premijera zakazana je za sredu 25. aprila u Narodnom pozorištu u Beogradu na sceni "Raša Plaović".Ostale vesti

Festival filmova o umetnosti i umetnicima prvi put u Gračanici
"Festival filmova o umetnosti i umetnicima" održaće se po prvi put u Domu kulture "Gračanica" od 3. do 6. oktobra. Ulaz na sve projekcije je slobodan.
  • 02.10.2023
NPP sledeće sedmice obeležava 75 godina postojanja i otvara novu sezonu
Narodno pozorište u Prištini (NPP) će tokom naredne sedmice otvoriti sezonu 2023/2024. i obeležiti 75. godišnjicu postojanja i rada novim izvođenjima predstave "Ženidba", predstavljanjem dopunjenog izdanja monografije o ovom teatru, izložbom fotografija i najavom nove premijere.
  • 30.09.2023
Izložba slika Zorana Furunovića u Galeriji Doma kulture Gračanica 2. oktobra

Galerija umetnosti Priština i Dom kulture „Gračanica“ organizuju izložbu slika Zorana Furunovića u ponedeljak (2. oktobar) sa početkom od 20 časova, u Galeriji Doma kulture Gračanica.

  • 29.09.2023
Izložba Maje Todić u Novom Sadu
Matica srpska, Srpsko narodno pozorište i Fondacija "Simonida" organizuju izložbu slika "Identiteti" akademske slikarke Maje Todić iz Gračanice, 27.9.2023. godine sa početkom od 18 časova u foajeu Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
  • 26.09.2023
Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023