Vesti
Kultura

Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Ilustracija (Foto Dom kulture Gračanica)

Na audiciju se mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 17. godina, a odabir glumaca će vršiti rediteljka Jelena Đorđević.

Lutkarska predstava „Misterija nestalog jajeta“ je jedna duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana nalaze ostavljeno jaje. Šire, to je priča o prijateljstvu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi i ljubavi.

Pošto se radnja događa u prašumi među divljim životinjama, njih dvoje kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje i majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena.

Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala papagaj, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Кodija i ostale.

Više informacija o audiciji možete dobiti na broj 038/64-488 i na mejl domkulturegracanica@gmail.com

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad sa ciljem da okupi decu i mlade koji će, na kvalitetan način, provoditi slobodno vreme, razvijati talente i učiti se glumi i pravljenju pozorišnih predstava.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, odabir glumaca će se vršiti u manjim grupama. Na ulazu u Dom kulture biće merena temperatura i vršiće se dezinfekcija ruku.Ostale vesti

Džez i bluz festival
Nakon dve godine pauze, ovog proleća u Kosovskoj Mitrovici će biti održan 18. Džez i bluz festival "North City" 2022. U periodu od 31. maja do 4. juna na festivalskim scenama nastupiće desetak grupa, izvođača i di-džejeva.
  • 23.05.2022
Izložba, koncert i predstava u
U galeriji Privatnog kulturnog centra "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici u sredu, 25. maja 2022. godine u 20.00 časova biće otvorena izložba "Art terapija". Nakon otvaranja izložbe, oko 21 sat nastupiće muzička grupa Burns iz Кraljeva. Predstava "Spisateljica" će na istom mestu biti premijerno izvedena u četvrtak, 26. maja od 21.00.
  • 23.05.2022
Pokrajinska smotra folklornog stvaralaštva dece KiM
Sedamnaesta po redu Pokrajinska smotra folklornog stvaralaštva dece Kosova i Metohije biće održana danas, u Domu kulture “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku.
  • 21.05.2022
Dom kulture ’’Gračanica’’ i Kulturni centar ’’Lukijan Mušicki’’ potpisali protokol o saradnji
Dom kulture “Gračanica” i Kulturni centar “Lukijan Mušicki” iz Temerina potpisali su danas protokol o saradnji koji predviđa razmenu kulturnih sadržaja.
  • 20.05.2022
Gračanica: Prezentacija KC ’’Lukijan Mušicki’’  iz Temerina

Prezentacija Кulturnog centra „Lukijan Mušicki “ iz Temerina održaće se u petak 20. maja 2022. godine u 11 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 19.05.2022
Lidija Dimkovska: Čovekov identitet je relativna stvar
Lidija Dimkovska je trenutno jedan od najboljih i najaktivnijih severnomakedonskih pisaca koji ne želi da bude određen nijednom nacionalnom književnošću. Piše na makedonskom jeziku, ali odbija da bude deo makedonske nacionalne književnosti sve dok ona bude zatvorena za makedonske pisce koji ne pišu na makedonskom jeziku.
  • 19.05.2022