Vesti
Kultura

Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Ilustracija (Foto Dom kulture Gračanica)

Na audiciju se mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 17. godina, a odabir glumaca će vršiti rediteljka Jelena Đorđević.

Lutkarska predstava „Misterija nestalog jajeta“ je jedna duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana nalaze ostavljeno jaje. Šire, to je priča o prijateljstvu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi i ljubavi.

Pošto se radnja događa u prašumi među divljim životinjama, njih dvoje kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje i majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena.

Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala papagaj, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Кodija i ostale.

Više informacija o audiciji možete dobiti na broj 038/64-488 i na mejl domkulturegracanica@gmail.com

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad sa ciljem da okupi decu i mlade koji će, na kvalitetan način, provoditi slobodno vreme, razvijati talente i učiti se glumi i pravljenju pozorišnih predstava.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, odabir glumaca će se vršiti u manjim grupama. Na ulazu u Dom kulture biće merena temperatura i vršiće se dezinfekcija ruku.Ostale vesti

Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Otkazano finalno veče festivala „Medimus“

Usled pogoršane epidemijske situacije na Kosovu, drugo finalno veče festivala srednjevekovne muzike „Medimus“ je otkazano.

  • 29.08.2021
Banjska:
Na 25. jubilarnim pesničkim susretima “Sokolica 2021” održanim sinoć u Banjskoj, najveće književno priznanje “Pesničko uspenije” uručeno je akademiku Matiji Bećkoviću.
  • 28.08.2021