Vesti
Kultura

Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Ilustracija (Foto Dom kulture Gračanica)

Na audiciju se mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 17. godina, a odabir glumaca će vršiti rediteljka Jelena Đorđević.

Lutkarska predstava „Misterija nestalog jajeta“ je jedna duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana nalaze ostavljeno jaje. Šire, to je priča o prijateljstvu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi i ljubavi.

Pošto se radnja događa u prašumi među divljim životinjama, njih dvoje kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje i majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena.

Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala papagaj, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Кodija i ostale.

Više informacija o audiciji možete dobiti na broj 038/64-488 i na mejl domkulturegracanica@gmail.com

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad sa ciljem da okupi decu i mlade koji će, na kvalitetan način, provoditi slobodno vreme, razvijati talente i učiti se glumi i pravljenju pozorišnih predstava.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, odabir glumaca će se vršiti u manjim grupama. Na ulazu u Dom kulture biće merena temperatura i vršiće se dezinfekcija ruku.Ostale vesti

Koreodrama ’’700’’  3. decembra u Gračanici

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" izvešće 3. decembra koreodramu "700" u Domu kulture "Gračanica" u 19.30 časova. "Venac" igra u slavu 700 godina manastira Gračanica.

  • 29.11.2022
Gračanica: Izložba slika

Izložba slika akademske slikarke Maje Todić, pod nazivom "Identiteti", biće otvorena 29. novembra u 19 časova u Galeriji Doma kulture "Gračanica".

  • 26.11.2022
“Ona koja raspušta vojske” premijerno 30. novembra
Dramska predstava "Ona koja raspušta vojske" koja je urađena po Aristofanovoj komediji "Lisistrata", u dramatizaciji i režiji Bobana Skerlića biće premijerno izvedena u sredu, 30. novembra od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica".
  • 26.11.2022
Objavljena nova knjiga Mitre Reljić
U izdanju Kosovskometohijskog odbora Matice srpske objavljena je knjiga prof. dr Mitre Reljić "Identitet i integritet srpskog jezika na Kosovu i Metohiji".
  • 25.11.2022
PKC Akvarijus: Večeras
Dokumentarni film Stefana Pavlovića "U potrazi za konjima" biće prikazan u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" večeras (utorak, 22. novembar) u 20.00 časova.
  • 22.11.2022
Osmi Međunarodni filmski festival KiM otvorio film ’’Strahinja Banović’’

Osmi “Kosovo i Metohija” Međunarodni filmski festival (KMMFF) je svečano otvoren u Domu kulture “Gračanica”, prikazivanjem višestruko nagrađivanog filma „Strahinja Banović” reditelja i scenariste Stefana Arsenijevića.

  • 21.11.2022