“Arzamas” i Ivana Dimić ponovo u Gračanici

Roman Ivane Dimić “Arzamas”  za koji je autorka dobila NIN-ovu nagradu za 2016. godinu, po drugi put će biti predstavljen publici u Gračanici.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ivana Dimić (Foto Nin)

Roman ,,Arzamas“ je knjiga o vremenu, smrti i ljubavi, kao i o odnosu ćerke i majke, njihovoj drami uslovljenoj bolešću dementne majke.

Dramaturg, pisac kratkih priča, drama i TV scenarija, Ivana Dimić je osobena pojava u srpskoj književnosti.

“Ivana Dimić, čini se, priča o sebi a zapravo priča o čudu povratka iz sna. Ona uspostavlja svojevrsni ritam koji izlazi iz sudara dve teme, iz nespojivosti dve sfere – stvarnosti i onostranog“, zapisao je o ovoj knjizi Dejan Mijač.

Dimićeva je u Gračanici već imala promociju svog romana i to tokom festival “Joakim Vujić”, a na književnoj manifestaciji ,,Vidovdansko pesničko bdenije “ prošle godine dobila je nagradu ,,Pero Despota Stefana Lazarevića“.

Novi susret sa čitaocima u Gračanici zakazan je večeras u 19 sati u Domu kulture.

O knjizi će govoriti arhimandrit Ilarion, mr Živojin Rakočević, mr Žarko Milenković i autorka.

Ostale vesti

 • NPP: Revolucija u Berlinu

  NPP: Revolucija u Berlinu

  Izvođenjem predstave Dantonova smrt na sceni Mombižu teatru u Berlinu, glumci Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici u utorak su zaključili petodnevni boravak u nemačkoj prestonici.

 • Danton umire u Berlinu!

  Danton umire u Berlinu!

  Narodno pozorište u Prištini sa sedištem u Gračanici obeležava nizom aktivnosti u avgustu jubilarnu sedamdesetu godišnjicu postojanja.

 • D. Vojnov: Politički problem ili puko ignorisanje

  D. Vojnov: Politički problem ili puko ignorisanje

  Posle objavljivanja rezultata Кonkursa za sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg filma sa komercijalnim potencijalom, dramaturg, scenarista, glumac i filmski kritičar Dimitrije Vojnov odlučio je da se članovima Upravnog odbora Filmskog centra Srbije obrati otvorenim pismom.

 • “Savršeni sklad“ Hamida Isljamija Šoleta

  “Savršeni sklad“ Hamida Isljamija Šoleta

  U Domu kulture “Gračanica“ je posthumno predstavljena kniga “ Savršen sklad“ pesnika sa Gore Hamida isljamija Šoleta. Promociji zbirke koja je nastala 1998. godine prisustvovali su porodica i prijatelji pokojnog pesnika.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane