Ansambl "Venac" održao koncert u Prištini

U okviru Vidovdanskih svečanosti u Srpskom kulturnom centru u Prištini održan je koncert Ansambla narodnih pesama i igara "Venac".

Podeli ovaj članak sa:
 • Ansambl Venac u SKC (Foto SKC)

Direktorka ansambla Snežana Jovanović istakla je da joj je drago što je “Venac” deo Vidovdanskih svečanosti koje se obeležavaju u Prištini, jer je, kako je rekla, poruka koja se iz Prištine šalje jako važna.

"Odavde šaljemo jasnu poruku da Srbi sa Кosova i Metohije ovde žive, rade i čuvaju državu Srbiju", kazala je Snežana Jovanović.

Posetioci su uživali u koreografiji, pesmama i kompletnom nastupu Ansambla "Venac", ali i u slikama akademske umetnice Milice Кostić koje će u Srpskom kulturnom centru biti izložene do 1. jula.

Koncertu je prisustvovao i šef ruske Kancelarije na Кosovu Andrej Lisovoj sa svojim saradnicima. Kazao je da je za njega i njegove saradnike ovo bila prilika da bolje upoznaju srpsku kulturu i radiciju.

"Posebno je značajno da smo to mogli da vidimo ovde, u Prištini. Srpski kulturni centar je jako važan, jer ovdašnjim Srbima pruža kulturu i uživanje, ali i mogućnost da održavaju vezu sa centralnom Srbijom", kazao je Lisovoj i dodao da su srpska i ruska kultura jako slične zbog čega mu je jako drago što je danas bio deo ovog, kako je ocenio, nesvakidašnjeg događaja u Prištini.

Ostale vesti

 • „Sirano“ večeras premijerno pred publikom u Gračanici

  „Sirano“ večeras premijerno pred publikom u Gračanici

  Deca iz Gračanice i okoline, ali i njihovi roditelji, večeras u 20:00 časova premijerno će moći da pogledaju novu predstavu Narodnog pozorišta u Prištini. Ljubiteljima teatra će sa bine Doma kulture pokloniti Sirano, Roksana, Šizela, Grof de Pliš i Lepi Kristijan.

 • „Sirano“ spreman za publiku u Gračanici

  „Sirano“ spreman za publiku u Gračanici

  U novoj godini nova predstava Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici. Najmlađa publika na centralnom Kosovu će u sredu uveče imati priliku da pogleda adaptaciju Rostanovog komada „Sirano de Beržerak“ prema tekstu i dramatizaciji Igora Bojovića, u režiji Nenada Todorovića.

 • Jedinstvo: Obeležena šezdeseta godišnjica časopisa “Stremljenja”

  Jedinstvo: Obeležena šezdeseta godišnjica časopisa “Stremljenja”

  Šezdeset godina prvog srpskog književnog časopisa na Кosovu “Stremljenja”, koji je predstavljen u kripti crkve Sveti Marko, obeležilo je nezaboravno vreme stvaranja i sazrevanja nove srpske književnosti na kosovskom podneblju, ali i rađanje i afirmaciju mladih talentovanih stvaralaca, rekla je glavna urednica Jedinstva Rada Кomazec.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane