• "Književnost KiM je marginalizovana"

    "Srpska književnost Kosova i Metohije je marginalizovana kada se posmatra sa strane glavnog toka srpske književnosti, koji je negde kanonski i koji je neko merilo za ono što treba da uđe u taj glavni tok, odnosno u taj kanon", rekao je u emisiji “Život i umetnost” RTV Kim pisac i književni kritičar Žarko Milenković.

  • Premijera filma Kralj Petar I

    U Gračanici će večeras biti premijerno prikazan film ,,Кralj Petar I”. Projekcije su zakazane za 18 i 20:30h.

  • "Zadatak umetnosti je da progovori"

    Rusko ostvarenje "Dovlatov" u kojem glavnu ulogu tumači mladi srpski glumac Milan Marić otvorilo je četvrti po redu "Kosovo i Metohija filmski festival".

  • "Koliko se, uopšte, neguje umetnost u današnje vreme"

    "Nakon rata, potrebno je mnogo godina da čovek preživi taj posleratni sindrom i dođe u novu fazu života. Za umetnost je sigurno potrebno do 25 godina za rekonstrukciju osnovnih sistema, ustanova i svega ostalog, da bi počelo ponovo da se razmišlja o kulturi, a ne samo o suštinskoj egzistenciji“, rekla je, gostujući u emisiji "Život i umetnost" RTV Kim slikarka Miljana Dunđerin.

  • "Naša je obaveza da težimo slobodi"

    "Obavezno je biti pobunjen u zatvorenom prostoru. Mislim da je u prirodi čoveka da bude slobodan i da teži slobodi", rekao je u novom izdanju emisije "Život i umetnost" na RTV Kim pesnik iz Gračanice Viktor Popović.

  • ’’Lice budućnosti’’ u Novom Sadu

    Izložba radova mladih likovnih umetnika sa Kosova i Metohije "Lice budućnosti" biće otvorena u ponedeljak, 26. novembra u 18:30 časova u Zavodu sa kulturu Vojvodine u Novom Sadu.

  • Damnjanović: Pozorište je dužno da upozorava

    „Dužnost pozorišta i teatra je da ukazuje na društvenu sredinu, okolnosti, na ono što je loše u društvu. Da isprovocira publiku da o tom problemu razmišlja“, poručio je u emisiji „Život i umetnost“ RTV Kim glumac Narodnog pozorišta u Prištini Igor Damnjanović.

  • Dođite na Grafest

    “Dugo putovanje u rat”, dokumentarni film u režiji Miloša Škundrića otvorio je ovogodišnji Grafest. Tokom tri dana festivala biće prikazani radovi autora sa Kosova i Metohije ali i reditelja iz centralne Srbije i regiona. Organizatori iz Doma kulture Gračanica pozivaju gledaoce da dođu i pogledaju svedočanstva iz prošlosti i naše sadašnjosti.

  • Počinje "Grafest"

    Sedmi međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „Grafest“ počinje danas u Domu kulture u Gračanici u 19 sati i trajaće do 8. novembra.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane