Vesti

Krstimir Pantić podneo ostavku

Krstimir Pantić podneo je ostavku na mesto predsednika opštine Kosovska Mitrovica zbog prethodnog imenovanja na mesto zamenika direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
 • 28.02.2013
 • 01:37 h
 • Kontakt plus radio
 • komentara:
 • pregleda: 1358
Krstimir Pantić podneo ostavku
Krstimir Pantić (Foto arhiva KIM)

Pantić je u izjavi novinarima podsetio da ga je Vlada Srbije 29. decembra prošle godine imenovala na mesto zamenika direktora vladine Kancelarije za KIM.

"Shodno odredbama Zakona za borbu protiv korupcije da javni funckioner ne može obavljati istovremeno dve javne funkcije, u skladu sa zakonom i vremenskim periodom koji je određen tim zakonom, odlučio sam da na današnjoj sednici Skupštine opštine podnesem ostavku na mesto predsednika opštine", naveo je Pantić.

On je dodao da će novi predsednik opštine Kosovska Mitrovica i članovi opštinskog veća biti izabrani na narednoj sednici Skupštine opštine koja će biti održana u najkraćem mogućem zakonskom roku, najkasnije za nedelju dana.

SNS raskinula koaliciju sa DSS u Kosovskoj Mitrovici

Na sednici Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Srpska napredna stranka raskinula je danas koalicionu saradnju sa Demokratskom strankom Srbije u opštini Kosovska Mitrovica.

Kako prenosi Radio Kontakt plus vlast u Kosovskoj Mitrovici činiće SNS sa URS-om, SPS-om, Građanskom inicijativom "Srbija, demokratija, pravda" - Oliver Ivanović i PUPS-om.

Nova većina ima 17 odbornika, a u opoziciji ostaju odbornici DS i DSS. Sednici Skupštine opštine prisustvovalo je 27, od 30 odbornika.

Sednicu skupštine obeležila je razmena optužbi između dojučerašnjih koalicionih partnera SNS i DSS, kao i rasprava o samom dnevnom redu koja je trajala sat vremena.

Nova većina u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica razrešila je predsednika Skupštine opštine Aleksandra Babinceva (DSS) i na njegovo mesto izabrala Kseniju Božović (SDP). Sa mesta sekretara Skupštine razrešena je Ljiljana Ljumović (DSS), a na njeno mesto izabran Ivan Mačenovski (SPS).

Za njihovu smenu glasalo je 16 odbornika, dok ostali nisu glasali.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
 • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 • 05.09.2017