Vesti

Koštunica: Ugrožen teritorijalni integritet Srbije

Demokratska stranka Srbije danas je u centru Beograda organizovala akciju potpisivanja proglasa "Srbija je ugrožena", a predsednik stranke Vojislav Koštunica je rekao da su ugroženi teritorijali integritet Srbije i njen ustavni poredak.
 • 24.11.2012
 • 23:07 h
 • izvor: Tanjug
 • komentara:
 • pregleda: 1091
Koštunica: Ugrožen teritorijalni integritet Srbije
Foto Tanjug

Koštunica je rekao da su ugroženi teritorijali integritet Srbije i njen ustavni poredak, a da su građani ugroženi ekonomski. On je ocenio da su "srljanje u evropske integracije i stavljanje interesa EU ispred interesa Srbije" glavni razlozi za takvo stanje Srbije.

Predsednik DSS-a je ovim povodom izneo stav da je Srbija ugrožena "zbog ucena i brojnih uslova koji se ređaju i postavljaju iz Brisela našoj zemlji, a ne postavljaju ni jednoj drugoj državi".

"Srbija je ugrožena i zbog sramnih presuda Haškog tribunala, zbog nasrtaja na teritorijalni integritet Srbije, i to ne samo kada je reč o Kosovu i Metohiji", rekao je Koštunica novinarima.

"U ovom trenutku pažnju javnosti najviše privlači opasnost od uspostavljanja granice unutar same Srbije, između Srbije i Kosova, znači između Srbije i Srbije, koja se najavljuje u prvoj polovini decembra", naglasio je lider DSS-a.

Koštunica je ocenio da sve to otvara pitanje velike odgovornosti, pred kojom se sadašnja vlast nalazi.

"Posebno se tu otvara pitanje odgovornosti institucije Ustavnog suda Srbije, jer podsetiću vas, DSS je podnela predlog za ocenu ustavnosti više uredbi, na osovu sporazuma između Beograda i Prištine, pod nadzorom Brisela", kazao je Koštunica, koji smatra da su ti sporazumi i uredbe protivustavni.Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
 • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018