Vesti

Kostić: Srbi južno od Ibra saglasni sa vladom

Sporazum iz Brisela se mora implementirati, stav je Vlade Srbije, a Srbi južno od Ibra slažu se sa tim, kaže načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem za KIM radio.
Kostić: Srbi južno od Ibra saglasni sa vladom
Vladeta Kostić (Foto KIM)

Kostić navodi da je na sastanku sa premijerom i vicepremijerom bilo reči i o problemima koji bi mogli da nastanu prilikom implementacije sporazuma. On ističe da se stav Srba južno od Ibra poklapa sa stavom Vlade, jer kao je naveo „Srbi nemaju drugu državu“.

„Mi smo i za referendum na kome bi se građani izjasnili o sporazumu. Time bi se
potrošilo neko vreme, ali je korisno da se on održi ukoliko će, potom, onima koji su protiv sporazuma biti lakše“, kazao je Kostić KIM radiju.

On je kazao i da je na sastanku bilo reči o poseti Aleksandra Vučića Kosovu koji će na sever pokrajine doći 12. maja. Još nije poznato kada će Vučić posetiti mesta južno od Ibra jer će, kako Kostić navodi, plan posete biti sačinjen u narednih sedam dana.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017