Vesti

Kosovski zvaničnici čestitali Uskrs

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, predsednik Skupštine Jakup Krasnići i premijer Hašim Tači čestitali su Uskrs pravoslavnim vernicima na Kosovu.
Kosovski zvaničnici čestitali Uskrs
Zgrada Vlade Kosova (Foto arhiva KIM)

"Na Uskrs, koji simbolizuje vaskrsnuće Hrista, varskrsnuće ljudske duše i veru u Boga, izražavam vam moje najbolje želje. Želim da svi budete srećni zajedno s vašim porodicama i najdražima", navodi se u čestitki kosovske predsednice.Ona je poručila da svi treba da budu zajedno i da rade za državu Kosovo, državu "ravnopravnih građana u svim oblastima".

Premijer Tači poručio je da građani Kosova treba da nastave da u miru i toleranciji slave svoje praznike, "uvek gledajući ka evropskoj budućnosti"."Verujući da će u vašim porodicama vladati sreća, dobrobit i mir, još jednom izražavam najiskrenije čestitke povodom Uskrsa", navodi se u čestitki Tačija.

Pravoslavnim vernicima na Kosovu Uskrs je čestitao i predsednik Skupštine Jakup Krasnići i izvršna službenica Administrativne kancelarije severne Mitrovice, Adrijana Hodžić.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017