Vesti

Kosovski Srbi mole Nikolića za pomoć oko isplate minimalca

Radnici koji primaju privremenu novčanu nadoknadu uputili su molbu predsedniku Srbije Tomilsavu Nikoliću u kojoj traže pomoć oko isplate koja kasni više od dva meseca.
 • 07.08.2013
 • 18:37 h
 • izvor: KIM
 • komentara:
 • pregleda: 2796
Kosovski Srbi mole Nikolića za pomoć oko isplate minimalca
Sastanak radnika i predstavnika instutucija Srbije u Gračanici (Foto KIM)

U molbi se traži da predsednik Nikolić svojim autoritetom utiče da institucije Srbije omoguće isplatu što pre jer se porodice radnika koji primaju minimalac nalaze u teškoj situaciji.

 „S obzirom da se od te novčane nadoknade od 11.000 dinara izdržavaju mnoge porodice na Kosovu i Metohiji ugrožena im je osnovna egzistencija. Obraćali smo se mnogim institucijama za pomoć, međutim niko nam nije dao jasan odgovor zašto kasni i kada će biti isplata minimalca. Čak smo organizovano došli ispred zgrade Vlade Srbije, ali nas niko nije primio ni razgovarao o ovom problemu“, navodi se u molbu upućenoj Nikoliću.

O isplati minimalaca radnici su prošle nedelje u Gračanici razgovarali i sa predstavnicima Kancelarije za KiM, Kosovskog okruga i Nacionalne službe za zapošljavanje iz Kosovske Mitrovice.
 
Poslednja isplata minimalca bila je 3. juna za decembar 2012. GodineOstale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
 • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
 • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
 • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
 • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
 • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
 • 31.03.2018